Košarka

Turkoglu zaobišao Portland i došao Ukiću

Borna Rupnik • subota, 04.07.2009.
Turkoglu zaobišao Portland i došao Ukiću
Foto: EPA

Hidayet Turkoglu već je bio na "kućnom pragu" Portland Trail Blazersa, ali se ubrzo predomislio i dogovorio s Toronto Raptorsima. Bivši igrač Orlanda tim je potezom zaradio dodatnih tri milijuna dolara...

Premda je njegova selidba u Portland bila naizgled gotova stvar, Hidayet Turkoglu karijeru će nastaviti u Kanadi, u Toronto Raptorsima. Tamo bi se mogao pridružiti našem Roku Ukiću, ne pristane li hrvatski košarkaš u međuvremenu na europske ponude.

Da su Turkogluove namjere s Portlandom bile ozbiljne potvrđuje podatak da je na sjeverozapadu SAD-a u društvu trenera i glavnog direktora Trail Blazersa proveo čak četiri dana, no čini da su naposljetku, uz novac, presudili europski način života u Torontu i tamošnja brojna turska zajednica.

Vezane vijesti

Turski je košarkaš već bio prihvatio Portlandov ugovor (50 milijuna dolara na pet godina), no Toronto ipak umiješao na vrijeme. Raptorsi će se zato morati odreći Shawna Mariona, Anthonyja Parkera i Carlosa Delfina.

Turkoglu je protekle sezone s Orlandom igrao finale NBA lige i izgubio od Los Angeles Lakersa, a u doigravanju je u 24 utakmice ubacivao 15,8 koševa po susretu, uz 4,5 skoka te 4,8 asistencija za gotovo 39 minuta koliko je prosječno provodio na parketu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!