Košarka

Fortitudo kažnjen zabranom transfera

Branimir Korać • četvrtak, 02.07.2009.
Fortitudo kažnjen zabranom transfera
Foto: Nikola Movrić

Fortitudo iz Bologne nalazi se u iznimno teškoj situaciji. Nakon što je ispao iz najjačeg razreda talijanske košarke, kažnjen je i od strane Fibe zabranom transfera...

Fortitudo prolazi kroz možda najteže dane u povijesti kluba. Talijanski košarkaški div nije uspio ostati u prvom razredu talijanske košarke i ispao je u Lega Due, a sada je suspendiran od strane Fibe te ne može vršiti transfere do daljnjeg.

Razlog suspenzije je dug od 300 tisuća eura prema izraelskom stručnjaku Sharonu Druckeru koji datira još od prošlog ljeta. Drucker je prošlog ljeta potpisao ugovor s Fortitudom, međutim u klubu su se naknadno ipak odlučili za Dragana Šakotu, a Drucker se zaputio u Belgiju gdje je vodio Oostende.

Unatoč tome što na klupi Fortituda nije sjedio u nijednoj utakmici, Druckeru su morali isplatiti 300 tisuća eura kako i stoji u ugovoru, no nakon niza upozorenja nisu to napravili te su suspendirani sve do potpune isplate duga.

Drucker se, inače, u Belgiji kratko zadržao i vratio se u Izrael gdje je bio pomoćnik Piniju Gershonu u Maccabiju, a u ugovoru s Maccabijem stoji kako će nakon odlaska Gershona on preuzeti telavivsku momčad. Inače, niti Šakota nije dugo bio u Fortitudu, zbog loših rezultata je smijenjen, a "čast" da Fortitudo povede prema Lega Due imao je Alessandro Finelli.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!