Košarka

Cipela Curryju u Detroitu

Tomislav Pacak • srijeda, 01.07.2009.
Cipela Curryju u Detroitu

Nekoliko sati prije početka prijelaznog roka, Joe Dumars povukao je potez koji se i mogao očekivati - smijenio je trenera Micheala Curryja...

Iza Detroita je katastrofalna sezona, barem po standardima Pistonsa, učinak od 39-43 i ispadanje od Clevelanda praktički bez ispaljenog metka ipak je rasplet koji u Detroitu nitko nije očekivao.

Nastradao je trener Michael Curry, koji je od početka imao problema s držanjem svlačionice pod nadzorom. Najslabiji odnos imao je s Richardom Hamiltonom, jednim od starosjedioca i ključnih igrača, s kojim gotovo da nije ni pričao nakon što mu je sredinom sezone namijenio ulogu šestog čovjeka, poslije dolaska Allena Iversona koji se uopće nije uklopio u momčad.

Pružanje nove šanse Curryju po mnogima bi naškodilo Detroitovim šansama u ovoljetnom prijelaznom roku, u kojem Pistonsi imaju ponajviše manevarskog prostora od svih klubova u ligi.

Dumars je za ESPN izjavio: "Kako smo išli kroz ovu tranziciju postalo je jasno da nam treba iskusniji trener kako bi nas vodio kroz taj period."

Izvori bliski Detroitu smatraju da je Dumars oči postavio na Douga Collinsa i Averyja Johnsona, dok se bivšem centru Pistonsa Billu Laimbeeru ne daju prevelike šanse.

Curry je, dakako, razočaran ovakvim raspletom, ali priznaje pogreške: "Jesam li mogao napraviti neke stvari drugačije? Da. Bilo je pogrešaka, ali pogreške se daju ispraviti, tako rastete."

Curry će očito morati "rasti" negdje drugdje, a Detroitu slijedi nova tranzicija, a s kojim trenerom - saznat ćemo vjerojatno ubrzo, jer u utrku za free agentima, posebno Gordonom i Turkoglom teško da će se upustiti bez trenera...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!