Nogomet

"Miše je izgubio kompas"

Antonija Pavlić • petak, 29.05.2009.
"Miše je izgubio kompas"
Foto: Kristijan Komarica

Medijski silenzio Zdravka Mamića trajao je toliko dugo da je u trenutku kada je Dinamo i formalno ubilježio osvajanje dvostruke krune, napokon mogao novinarima potpuno otvoriti dušu, komplimentirati organizaciju uzvratne utakmice te zaželiti Anti Miši još mnogo sezona na klupi Hajduka.

Izjave Hajdukovog trenera Ante Miše u kojima stoji kako se u jučerašnjem finalu hrvatskoga Kupa napokon pokazalo tko je u Hrvatskoj bolja momčad i da barem jedan trofej u Hajdukovim vitrinama nije jedino zbog velike krađe na Maksimiru, izazvale su dostojnu reakciju i kod šefa Modrih, koji je u svom stilu poželio spomenutome da na klupi Hajduka ostane još jednu sezonu.

"Anti Miši od srca želim da na klupi Hajduka ostane i sljedeću sezonu jer Dinamu to garantira ponovno osvajanje dvostruke krune. Čini mi se da je taj čovjek potpuno izgubio kompas. Pa što on to priča nakon utakmice u kojoj je napravio ovakav podvig? O krađama i lopovluku? Trebao bi biti sportaš do kraja, vitez, a ne ovako ružno govoriti.", zborio je Maminjo splitskim novinarima.

"Rekao sam kod rezultata 3:0 predsjedniku Barišiću da ćemo i ako ne osvojimo Kup dobro proći jer će Hajduk sigurno napustiti Kalinić. Skautirali su ga vrhunski klubovi i bit će veliko iznenađenje ukoliko ga ne kupe. Da igra u Dinamu, vrijedio bi i 20 - 30 milijuna eura, a Mandžukić i on činili najubojitiji napadački tandem u Europi.", komplimentirao je igraču utakmice.

Znači li to da će Mandžukić i sljedeće sezone igrati na Maksimiru? "Sigurno je da Mandžukić neće otići za 10 milijuna eura; pristajem samo na ponudu koja će me 'izuti iz cipela'. Učinit ću sve da ova momčad ostane na okupu. Imamo izvanrednog motivatora, u Jurčiću kao da vidim malog Mamića. Rijetko se u hrvatskom nogometu viđa trener koji je 90 minuta sav u utakmici i samo što ne uđe u teren i zaigra."

Priznao je i da su mu nedostajali novinari. "Moram priznati da ste mi nedostajali vi novinari, bio sam najusamljeniji čovjek na svijetu. Ipak, više ne mogu šutjeti jer imam štošta toga za reći o sustavu natjecanja, HNS-u i Udruzi prvoligaša. Organizacija je naprimjer u Maksimiru prilikom dodjele medalja za prvenstvo bila sramotna, a niti u Poljudu nije bilo ništa bolje. Zašto na dodjeli nije bio apsolutno nitko od sudaca iz prve utakmice? Predsjednik Saveza, predsjednik Udruženja prvoligaša? Netko će zbog toga morati odgovarati.", završio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!