Nogomet

"Znali smo boriti se s Unitedom"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.05.2009.
"Znali smo boriti se s Unitedom"
Foto: EPA

Kao višegodišnjem kapetanu Barcelone, Carlesu Puyolu pripala je čast da po drugi puta u četiri sezone podigne pehar namijenjen najboljoj momčadi Europe. On smatra da je sve ovo samo početak jedne nove ere, a Samuel Eto'o potaknuo je navijače na proslavu. Doduše, nije da im dodatni poticaji uopće trebaju...

Prije tri godine, Carles Puyol je pariškom Stade de Franceu visoko u zrak podignuo trofej Lige prvaka, a ista ga je čast zapala i sinoć na rimskom Olimpijskom stadionu. Osim toga, u posljednja je dva tjedna preuzimao nagrade za pobjednika španjolskog prvenstva i Kupa kralja.

Stoga 31-godišnji kapetan kaže da će rado i dalje prakticirati taj potez: "Moramo nastaviti pobjeđivati, samo tako ćemo uistinu stvarati povijest. Imamo mladu momčad s nekim igračima koji su već dugo ovdje i najvažnije je da smo ponovno pokorili Europu".

"Bila je ovo povijesna sezona", slaže se Puyol sa svima ostalima, "a sada je vrijeme da uživamo u njoj". Pritom se prisjetio svih koji su ga bodrili na njegovom putu: "Mnogo je ljudi marljivo radilo na ovim uspjesima. Želim posvetiti pobjedu svim našim navijačima, svojoj obitelji i drugim ljudima koji su mi pomagali".

Što se same utakmice tiče, Barcelonin kapetan priznaje da su se suprotstavili i više nego dostojnom protivniku: "Manchester United je odlična momčad, ali i mi smo pokazali da smo veliki. Nisu nam nimalo olakšali posao, no znali smo kako se upustiti u bitku s njima".

Samuel Eto'o također je jedan od četvorice koji su okusili slast i pariškog i rimskog slavlja, a kako je u oba finala i zabio, ponovio je uspjeh Realovog kapetana Raula. "Najvažnije je bilo što smo igrali svoju igru i diktirali tempo. Mislim da smo iznenadili Manchester United stavljanjem Messija u sredinu. Nadam se da će naši navijači sada slaviti jer su to stvarno zaslužili", izjavio je kamerunski napadač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!