Nogomet

Guardiola: "Odlazim, bolje ne mogu"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.05.2009.
Guardiola: "Odlazim, bolje ne mogu"
Foto: EPA

Veličanstven finale jednog sjajnog izdanja Lige prvaka pripao je Barceloni, stoga je potpuno razumljiva euforija inače mirnog Josepa Guardiole, koji će tek s vremenom u potpunosti pojmiti ovaj uspjeh...

Kao jedan od rijetkih koji je naslov prvaka Europe osvojio i kao igrač i kao trener te kao trener koji je do tog trofeja došao u prvoj sezoni na kormilu svog kluba, Josep Guardiola upisao se u povijesne knjige, ali ostavio i neizbrisiv trag u srcima svih navijača Barcelone i ljubitelja atraktivnog nogometa.

Trostrukoj se kruni smio nadati, ali bilo je pomalo nestvarno očekivati da je uistinu i provede u djelo. "Odlazim odmah, bolje od ovoga jednostavno ne mogu", u uvodu se našalio Guardiola. "Možda nismo najbolja Barcelonina momčad svih vremena, ali odigrali smo najbolju sezonu. Osvojili smo tri trofeja koji nas približavaju skupini mitskih klubova, ali važan je i način na koji smo došli do njih. Očuvali smo naslijeđe Johana Cruyffa i Charlieja Rexacha", govori Barcelonin trener.

Ujedno je objasnio i jedan mali taktički trik koji je oslobodio prvu zvijezdu momčadi Lionela Messija: "Prošle smo godine uočili da je Messi na Evrinoj strani imao problema. Zato smo ga ove godine povukli u sredinu i dobili igrača više. U ovom je trenutku Messi najbolji na svijetu. Pokazao je talent u najtežoj utakmici i zaslužuje Zlatnu loptu".

Nije propustio komplimentirati i svom protivniku, koji nije uspio iskoristiti svoju prednost. Manchester United, naime, ima čvršću obranu i bolji skok, ali nije pružio svoje najbolje izdanje. "Nismo visoka momčad i nedostajali su nam standardni braniči, ali dobro smo se branili protiv najbolje ekipe na svijetu".

Premda će mu trebati malo vremena da se dojmovi slegnu, Guardiola već razmišlja i o budućnosti: "Moram se smiriti, ovo je bilo čarobno. Dajte mi par dana za odmor pa ću vam onda reći što ćemo i kako ćemo sljedeće godine. Želim se vratiti u novo finale, a hrabrom, napadačkom igrom imamo veće šanse za to. Ništa nije opasnije od nepreuzimanja rizika. Uživamo u pobjedi, a s vremenom ćemo još i više. Četvrtak je dan za katalonsko slavlje".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!