Zimski sportovi

Sprint Majdič i Nothugu

Maja Giljanović • nedjelja, 08.03.2009.
Sprint Majdič i Nothugu
Foto: EPA

Pobjeda u sprintu u Lahtiju Petru Majdič je katapultirala na prvo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa ispred Aino-Kaise Saarinen, dok je Pettera Northuga dovela na samo 103 boda zaostatka iza vodećeg skijaša-trkača svijeta Darija Cologne...

Slovenka Majdič je iskoristila odsustvo bolesne Aino-Kaise Saarinen i trijumfom na 1.3 kilometara ispred Arianne Follis na drugom i Pirjo Muranen na trećem mjestu Finkinju preskočila za 74 boda.

29-godišnjakinja je obranila prošlogodišnji naslov u sprintu (725) - šesti joj je ovo sprint sezone nakon Valdidentra, Otepaeaea, Düsseldorfa, Davosa i Kuusama - dok veliku borbu za drugo mjesto iza Majdič u poretku sprinta biju upravo Muranen (421) i Follis (414).

Drugoplasirani u ukupnom poretku Svjetskog kupa Petter Northug nastavlja gdje je stao na SP u Liberecu. Trostruki svjetski prvak - Norvežanin je, naime, osvojio pursuit, štafetu i 50 kilometara - slavio je ispred najboljeg sprintera 2009. Ole Vigen Hattestada na drugom i Nikolaja Morilova na trećem mjestu.

Vodeći, pak, skijaš-trkač svijeta Dario Cologna je otpao u kvalifikacijama (37.). Švicarac još uvijek vodi (939), ali Northug mu se drugom ovosezonskom pobjedom nakon 30 kilometara u La Clusazu u prosincu primakao na 103 boda zaostatka. Treći je Nijemac Axel Teichmann (663).

Sprint, 1.3km:
1.Majdič (Slovenija)
2.Follis (Italija)
3.Muranen (Finska) ...

Sprint, 1.5km:
1.Northug (Norveška)
2.Hattestad (Norveška)
3.Morilov (Rusija)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!