Zimski sportovi

Ivici dar s neba!

Petar Plevnik • nedjelja, 08.03.2009.
Ivici dar s neba!
Foto: Dejan Popek

Odlične vijesti za Ivicu Kostelića dolaze iz norveškog Kvitfjella. Naime, zbog sniježnog nevremena otkazana je utrka superveleslaloma...

Ono što smo priželjkivali, dogodilo se. Nakon što je jučer spletom sretnih okolnosti uspio održati prvo mjesto u poretku Svjetskog kupa, Ivica Kostelić danas je dobio pravi dar s neba! Zbog snježnog nevremena za 11 sati zakazan superveleslalom odgođen je za sutra, no upitno je hoće li se utrka uopće održati.

Za Kostelića bi bilo najbolje da utrke ni ne bude, budući da je teško očekivati da Ivica u ovakvom stanju dođe do bodova, a otkazivanjem superveleslaloma šanse za naslov pobjednika Svjetskog kupa bitno bi se smanjile specijalistu za brze discipline Didieru Cucheu, kao i Norvežaninu Akselu Lundu Svindalu, koji bi superveleslalomom u Kvitfjellu gotovo sigurno preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

Vezane vijesti

Podsjetimo, skijašima su do kraja sezone preostale još samo četiri utrke na završnici Svjetskog kupa u švedskom Areu. U srijedu je na rasporedu spust, četvrtak superveleslalom, petak veleslalom, dok će vrhunac uzbuđenja biti u nedjeljnom slalomu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!