Nogomet

Skupina E: Šok u Manchesteru

Ivana Spahija • srijeda, 10.12.2008.
Skupina E: Šok u Manchesteru
Foto: EPA

Najveće iznenađenje večeri priredila je momčad danskog Aalborga koja je na užarenom terenu na Old Traffordu uspjela uzeti bod vodećem Manchester Unitedu. Dancima remi s Englezima ujedno znači i Ligu Uefe, čime škotski Celtic ostaje praznih ruku unatoč pobjedi nad španjolskim Villarrealom...

Aalborg šokirao Crvene vragove

Trenutni trener danskog Aalborga Allan Kuhn doveo je svoju momčad u Manchester s nizom od deset susreta koje je danska momčad odigrala bez poraza. Niti veliki Manchester United nije uspio stati na kraj tome nizu "sitnih" Danaca, najveće iznenađenje večeri odigralo se upravo na Old Traffordu, gdje je Aalborg uzeo bod Manchester Unitedu u susretu koji je završio rezultatom 2:2. Crveni vragovi su unatoč remiju zadržali vodeće mjesto na ljestvici, ponajprije zahvaljujući porazu Villarreala od Celtica, a Aalborg je ostvario svoju misiju i svoje europsko putovanje nastavit će u Ligi Uefe.

Utakmica je za domaćine krenula očekivanim tokom i Manchester je relativno lako došao do vodstva. Igrala se tek 11. minuta, a mreža Danaca se već tresla. Rooney je s ruba prostora dobro uposlio Teveza, koji je pogodio mrežu Zaze za vodstvo domaćina od 1:0. Nasrtaji domaćina nastavili su se i dalje, no i nogometaši Aalborga pokazali su da imaju mnogo toga "na kocki" i da se ne misle olako predati.

Igrala se 31. minuta kada je po prvi put ušutkana publika na Old Traffordu. Izveden je slobodan udarac za goste, obrana Uniteda je nakratko zaspala, a Jakobsen, koji se našao potpuno sam i nepokriven od strane obrane domaćina, glavom je matirao Kuszczaka i poravnao rezultat na 1:1. Ni to nije bilo sve do kraja prvog dijela, mreža engleskog velikana ponovno se tresla pri samom kraju, točnije, u 45. minuti. Due je s lijeve strane ubacio za Curtha, koji je glavom precizno pogodio mrežu Manchestera i preokrenuo rezultat na 2:1 za goste iz Aalborga.

Konačan rasplet ove utakmice dogodio se u 52. minuti. Anderson je s ruba prostora odlično uposlio Rooneyja, koji je zatresao mrežu gostiju i poravnao rezultat na 2:2, ujedno i konačno rješenje ovog susreta. Danski Aalborg je tako uspio doći do Europe vrijednog boda, a Englezi su više sretno nego spretno zadržali prvo mjesto na ljestvici na kojem čekaju osminu finala Lige prvaka.

Častan kraj europskog sna za Celtic

Nogometaši Celtica nisu dopustili iznenađenje u posljednjem kolu natjecanja po skupinama i na domaćem su terenu glatko svladali španjolski Villarreal rezultatom 2:0. Unatoč uvjerljivoj pobjedi nad Španjolcima, za Škote ona ipak znači kraj europskih natjecanja za ovu sezonu. Remi u Manchesteru je vrata Lige Uefe otvorio danskom Aalborgu, što znači da Celtic ostaje bez ičega. Loše predstave u ranijoj fazi natjecanja stajale su Škote "europske glave".

Što se same utakmice tiče, domaćini su poveli već u 13. minuti kada je Maloney nakon asistencije Browna glavom ugurao loptu u mrežu gostujućeg vratara Viere. Domaćini su udvostručili vodstvo pri samom kraju prvog dijela zahvaljujući solo akciji McGeadyja koja je rezultirala drugim pogotkom u mreži Španjolaca.

Gosti su u 34. minuti ostali i s igračem manje zbog isključenja Franca, ali unatoč brojčanoj nadmoći u drugom poluvremenu, Celtic ipak nije uspio doći do novog pogotka. Pobjeda od 2:0 ipak će biti samo "časna" za momčad iz Glasgowa, jer unatoč pobjedi nad Španjolcima, europski dio natjecanja za njih ovdje završava. Danski Aalborg je zahvaljujući zasluženo izvučenom bodu iz dvoboja s Manchester Unitedom zasjeo na treće mjesto i odlazi u Ligu Uefe.

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Manchester United2:2Aalborg BK
Celtic2:0Villarreal
1Manchester United 69:3+610
2Villarreal 69:7+29
3Aalborg BK 69:14-56
4Celtic 64:7-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!