Nogomet

Skupina H: Pjesma se vratila u Madrid

Zoran Zdelar • srijeda, 10.12.2008.
Skupina H: Pjesma se vratila u Madrid
Foto: EPA

Navijači Real Madrida iznimno su zadovoljni igrom svoje momčadu protiv ruskog Zenita i mogla je pobjeda od 3:0 vrlo lako biti i uvjerljivija. Juventus nije bio pretjerano raspoložen te na utakmici sa BATE Borisovom nije bilo golova...

Ramos startao odlično

Juande Ramos nije imao lagan zadatak u svojoj prvoj utakmici otkako je preuzeo posao od Bernda Schustera, no nema sumnje da je večeras Real Madrid zadovoljio igrom sve svoje navijače. Santiago Bernabeu ponovno je pjesmom i pljeskom ispratio svoje miljenike u svlačionicu nakon što su bez ikakvog problema svladali nimalo loš ruski Zenit.

Real je od prvog sučevog zvižduka krenuo silovito, ubilježili su prvu dobru priliku već u 2. minuti, nastavljali su u snažnom ritmu igrati kako bi se dokazali novom treneru, a navijači su na pogodak morali čekati do 25. minute. Robben i Raul su lijepo kombinirali, a potonji uspijeva okruniti Realovu dominaciju lijepim pogotkom.

Zenit je u prvom dijelu imao dvije lijepe prilike, no Ikera Casillasa ipak nisu uspjeli svladati. Real i u nastavku nastavlja silovito te do povećanja vodstva stižu već u 50. minuti. Robben je lijevom nogom lobao golmana Malafejeva i tako na fantastičan način stigao do zaslužene nagrade za svoju odličnu igru pred ipak ne potpuno ispunjenim tribinama.

No, nije tu Real stao. Domaćini nošeni svojom publikom nastavili su tražiti i potvrdu pobjede, a to im je i uspjelo u 58. minuti. Strijelac je ponovno bio Raul. Cijela momčad je iznimno srčano proslavila i ovaj pogodak i čini se da će nadolazeći derbi s Barcelonom ove nedjelje biti izuzetno neizvjestan, bez obzira na trenutnu nemalu bodovnu razliku u prvenstvu. Hrvatski reprezentativac Ivica Križanac odigrao je svih 90 minuta.

Juve nije mogao ni iz penala

Juventus je svoju posljednju utakmicu u skupini odigrao pred tek djelomično popunjenim stadionom. Juve je bio u lagodnoj poziciji, prolaz dalje izborili su u proteklom kolu u Rusiji i nisu se posebno pretrgnuli kako bi večeras slavili.

Domaćin u Torinu je prvu ozbiljniju priliku kreirao tek u 40. minuti. Sebastian Giovinco je izmamio pljesak gledatelja svojim potezima, no mrežu BATE Borisova ipak nije uspio zatresti.

U otvaranju drugog dijela gosti su malo priprijetili, a u 52. minuti Juventus je imao sjajnu priliku za dolazak u vodstvo. Sivakov je igrao rukom i sudac opravdano dosuđuje jedanaesterac za domaćine. No, Giovinco nije bio precizan s bijele točke i loptu je poslao iznad grede. Ne posebno atraktivnu utakmicu Juve je mogao riješiti i u 80. minuti kada su Marchionni i Del Piero lijepo surađivali, no Veremko ipak uspijeva obraniti Del Pierov udarac glavom te je susret i završen podjelom bodova.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Juventus0:0BATE Borisov
Real Madrid3:0Zenit
1Real Madrid 69:5+412
2Juventus 67:3+412
3Zenit 64:7-35
4BATE Borisov 63:8-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!