Hrvatski Kup, Četvrtfinale, 26.11.2008, 17:00 h, HNK Cibalia, gledatelja: 500
Suci: Krečak (Šibenik), Ivanković (Split), Krstičević (Ploče)
Cibalia
Cibalia
Tomislav Pavličić 58'
4:2(0:0, 1:1, 4:2 pen) Pomorac
Marko Radanić 74'
Pomorac

Burcsa vinkovački junak

Ante Jukić • srijeda, 26.11.2008.
Burcsa vinkovački junak
Foto: Bruno Karadža

Zahvaljujući ponajprije sjajnom Davoru Burcsi, koji je nebesko-plavima osigurao jedanaesterce, a zatim i obranio dva kaznena udarca Kostrenjana, Cibalia je uspjela nadjačati Pomorac i plasirati se u polufinale Kupa Hrvatske...

Cibalia
Pomorac
Cibalia
Pomorac
12
Davor Burcsa
4
Marko Radas
(do 71')
5
Boris Leutar
6
Elvis Mešić
8
Edin Husić
9
Tomislav Pavličić
14
Mario Andričević
(do 78')
16
Tomislav Radotić
19
Ivan Medvid
25
Ivan Baraban
26
Josip Milardović
Pričuvni igrači
18
Ivan Babić
71'
13
Marijan Matić
78'
Trener
Stanko Mršić
 
Ivan Mance
 
Siniša Tomić
 
Dalibor Višković
 
Nikica Švrljuga
 
Šime Kurilić
 
Saša Kolić
 
Antonio Rukavina
 
Dražen Bošnjak
 
Marko Radanić
 
Dominik Mohorović
(do 90')
Pričuvni igrači
 
Ivica Karabogdan
61'
 
Edi Petrović
90'
 
Trener
Damir Milinović

Tek oko 500 najupornijih i nogometom najzaraženijh gledatelja pohodilo je u srijedu stadion uz Bosut, a većina njih u prvom poluvremenu vjerojatno je zažalila što je toplinu doma zamijenila hladnom vinkovačkom večeri, budući da su Cibalia i Pomorac prikazali malo toga.

Prvi spomena vrijedan pokušaj zabilježili smo u 27. minuti, kada je Radotićev dalekometni pokušaj gostujući vratar Ivan Mance morao "vaditi" ispod grede. Najbolju priliku prvog dijela gledatelji su vidjeli u 39. minuti, a ona se, pomalo iznenađujuće, dogodila pred vratima Davora Burcse. Udarac iz kuta s lijeve strane izveo je Bošnjak, a lijepim volejem loptu je na drugoj vratnici zahvatio Švrljuga, čiji je udarac prošao za malo pokraj gola. I, to bi bilo to, što se vrlo loših prvih 45 minuta tiče.

Domaće navijače na samom startu nastavka malo je prodrmao Antonio Rukavina, koji je lijepo prošao po lijevoj strani i ubacio loptu u domaći peterac, gdje je za malo zakasnio Željko Tomić. Ono što su tada propustili Kostrenjani, nekoliko minuta kasnije uspjelo je domaćinima, tj. Tomislavu Pavličiću, čiji je udarac s ruba šesnaesterca, uz malu pomoć jednog od obrambenih igrača Pomorca, završio u mreži Mancea. Igrala se tada 58. minuta utakmice, a udvostručenju vodstva isti je igrač bio blizu 13 minuta kasnije, kada nije uspio okruniti lijepo proigravanje Andričevića.

Kazna za taj promašaj stigla je praktički već u sljedećem napadu. S desne strane loptu je u šesnaesterac Vinkovčana ubacio Bošnjak, dok se za egzekuciju lijepim udarcem glavom pobrinuo Marko Radanić. Izjednačujući pogodak unio je veliku nervozu u domaće redove, a veliku priliku za konačno rješenje ovog četvrtfinalnog dvoboja pet minuta prije kraja prokockao je Siniša Tomić, koji nije uspio realizirati "1 na 1" situaciju s Davorom Burcsom.

Budući da je vinkovački uzvrat završio identičnim (1:1) rezultatom kao i prvi dvoboj, pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca, u kojima je blistao domaći vratar. Burcsa je u prve dvije serije zaustavljao udarce Švrljuge i Bošnjaka, i otvorio nebesko-plavima put u polufinale, koje je pogotkom u četvrtoj seriji "zapečatio" Tomislav Pavličić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!