Nogomet

Skupina C: Svemirska Barca razbila Basel

Marin Vuković • srijeda, 22.10.2008.
Skupina C: Svemirska Barca razbila Basel
Foto: EPA

Nevjerojatnom lakoćom i lepršavom, dominantnom igrom Barcelona je u potpunosti nadigrala Basel i na St. Jakob Parku mu do vrha napunila mrežu, učvrstivši time čelnu poziciju u skupini C. Šahtar i Sporting nisu bili ni izbliza tako efikasni, no gosti su odnijeli ključne bodove iz Ukrajine.

Messi i Krkić klasa za sebe

Baselova nada da pred svojim navijačima može do velikog iznenađenja i eventualne pobjede nad Barcelonom na najuvjerljiviji je mogući način ugašena već nakon dvadesetak minuta igre. Barcelona se pokazala za tri klase boljom momčadi od Švicaraca, čiju je mrežu napunila s pet pogodaka, a mogla je i s dvostruko više.

Prva lopta iza leđa je domaćeg vratara završila već nakon nepune četiri minute. Sjajnom asistencijom Daniel Alves je iz igre izbacio cijelu obranu Basela, a iza njenih leđa našao se Messi i nonšalantno zatresao mrežu domaćina. Gotovo jednaku razinu nonšalancije pokazao je i debitant u Ligi prvaka Sergi Busquets, koji je desetak minuta kasnije udvostručio prednost Katalonaca i već tada praktički riješio utakmicu., a kada je u 22. minuti Bojan Krkić povisio na 3:0 bilo je jasno kako Basel ovu večer neće pamtiti po dobrom.

Iako su gosti do odmora gotovo desetak puta mogli svladati Baselova vratara, na novi pogodak čekalo se do prve minute nastavka, a tada brzu kontru u četvrti pogodak Barcelone i svoj drugi na utakmici pretvara Krkić. Kao da to nije bilo dovoljno, tek što se krenulo s centra rezultat na semaforu opet je promijenjen, ovaj put strijelac je Xavi Hernandez za konačnih 0:5.

Sportingu ključni bodovi

Šahtar iz Donjecka imao je veliku priliku da pobjedom nad Sportingom napravi veliki korak ka osmini finala, no ukrajinska je momčad pred svojim navijačima doživjela poraz koji bi se već u sljedećem kolu mogao pokazati kobnim. Tada se u Lisabonu sastaju isti protivnici, a bude li ishod isti kao i večeras Sporting bi mogao osigurati plasman u drugi krug.

Šahtar je tijekom većeg dijela utakmice imao dominaciju i bio bolji suparnik, ali niti jednom nije uspio pronaći put do mreže Sportinga. U 76. minuti to je ipak uspjelo gostima, nakon asistencije Derleija strijelac je bio Liedson i riješio utakmicu u korist gostiju. Hrvatski reprezentativac Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta u momčadi Šahtara i pred kraj utakmice zaradio žuti karton zbog prigovora.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Šahtar0:1Sporting
Basel0:5Barcelona
1Barcelona 618:8+1013
2Sporting 68:8012
3Šahtar 611:7+49
4Basel 62:16-141

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!