Nogomet

Skupina A: Roma pala u Londonu

Zoran Zdelar • srijeda, 22.10.2008.
Skupina A: Roma pala u Londonu
Foto: EPA

Chelsea je uz mnogo muke uspio svladati Romu na svom terenu unatoč popriličnom broju prilika, a do prvih je bodova u Ligi prvaka ove sezone uspio stići i Bordeaux zahvaljujući autogolu Cadua...

Chelsea zasluženo do tri boda

Utakmica koja je dobila titulu najatraktivnije ove večeri i nije u potpunosti opravdala očekivanja gledatelja. Chelsea i Roma pružili su prilično dobru igru, prilika nije nedostajalo, no gledatelji teško da će biti oduševljeni zbog slabe efikasnosti nogometaša.

U prvom dijelu svaka momčad imala je po jednu iznimno izglednu priliku, a prvi je do vodstva mogao Chelsea nakon što je u 23. minuti Frank Lampard sjajno pucao, no nije bio dovoljno precizan i zatresao se tek okvir gola. Nešto malo više od deset minuta kasnije Roma prijeti preko svog kapetana Francesca Tottija koji je izigrao Chelseajevu obranu, a zatim i sjajno proigrao svog suigrača koji se ipak ne snalazi najbolje i udarac mu je bio blokiran.

Nastavak utakmice ponudio je laganu dominaciju domaćina, koji je novu iznimno izglednu priliku stvorio u 61. minuti kada Salomon Kalou fantastično puca, no vratar Alexander Doni sjajnom reakcijom spašava svoju mrežu od pogotka.

Chelsea je napokon uspio stići do vodstva u 77. minuti igre nakon što je izveden udarac iz kuta, a u skoku se najbolje snašao John Terry koji glavom trese mrežu Donija za veliko slavlje na Stamford Bridgeu.

Domaćin je umalo u završnici utakmice, točnije u 83. minuti, uspio stići do potvrde pobjede kad je iz slobodnog udarca fantastično pucao ponovno Lampard, no Doni je još jednom sjajno procijenio putanju lopte, pa je uspio obraniti i ovaj udarac. Chelsea je na kraju zasluženo osvojio nova tri boda.

Cluj svladao sam sebe

Dvoboj Bordeauxa i Cluja u potpunosti je zakomplicirao situaciju na ljestvici u skupini A s obzirom da se sad čak sve četiri momčadi mogu nadati da će i na proljeće nastaviti igrati u Ligi prvaka. Domaćin je dominirao tijekom većeg dijela utakmice, no iznimno su teško probijali vrlo dobro organizirani posljednju liniju Cluja. Nanizano je mnogo udaraca iz domaćih redova, no Bordeaux nije uspio svladati Clujova vratara.

Gosti kao da su se odlučili u potpunosti posvetiti obrani i jedva da su uspjeli nekoliko zapucati u okvir Bordeauxova gola, a bili su i približno grubi, pa je hrvatski sudac Ivan Bebek morao pokazati ukupno sedam žutih kartona na utakmici.

Bordeaux je stigao do potpuno zasluženog vodstva u 54. minuti kada je Stancioiua uspio svladati vlastiti branič. Cadu je, naime, zatresao vlastitu mrežu i tako učinio ono što su domaćini pokušavali cijelo vrijeme i bili vrlo blizu toga.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bordeaux1:0CFR Cluj
Chelsea1:0Roma
1Roma 612:6+612
2Chelsea 69:5+411
3Bordeaux 65:11-67
4CFR Cluj 65:9-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!