Nogomet

Arsenal protutnjao Carigradom

Ante Jukić • utorak, 21.10.2008.
Arsenal protutnjao Carigradom
Foto: EPA

S ogromnih 5:2 igrači Arsenea Wengera apsolvirali su gostovanje kod Fenerbahčea, čime su praktički osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka. U drugom susretu skupine G, kijevski je Dynamo u gostima bio bolji od Porta...

Fenerbahče - Arsenal 2:5

Samo su osam minuta potrošili igrači Fenerbahčea i Arsenala na ispitivanje snaga, a onda je uslijedio pravi vatromet. U razmaku od samo dvije minute (9. i 11.) domaću je obranu lucidnim proigravanjima izbacio Cesc Fabregas, čije poklone Adebayor i Walcott pretvaraju u 2:0 gostujuće momčadi.

U tim trenucima utišan carigradski stadion proključao je u 20. minuti, kada Mikael Silvestre nespretno u vlastitu mrežu skreće volej Guize i vraća domaćine u igru. Ipak, već u sljedećem napadu lijepim je solo prodorom Arsenal drugi puta na dva gola razlike odveo Abu Diaby, čiji je gol ujedno bio i posljednji u prvom poluvremenu.

Sve nedoumice oko pobjednika, ako ih je uopće i bilo, u 49. minuti otklanja Song, koji rezolutnim volej udarcem postiže četvrti gol za Topnike. Iako su u tom trenutku praktički potpisali kapitulaciju, domaći su igrači u nastavku susreta željeli što je više moguće ublažiti poraz, što im je uspelo u 77. minuti, kada pogađa Guiza. Konačnih 5:2 prekrasnim je pogotkom u sudačkoj nadoknadi postavio 17-godišnji Ramsey, još jedan izdanak talentima nepresušne Arsenalove omladinske škole.

Porto - Dynamo Kijev 0:1

Vrlo veliki korak prema drugoj poziciji u skupini G napravili su nogometaši kijevskog Dynama, koji su slavili na gostovanju u Portu. Tri boda vrijedan pogodak u 27. minuti postigao je Oleksandr Aliev, koji je s gotovo 30 metara matirao domaćeg vratara Nuna.

Inače, bila je to prilikama ne baš bogata utakmica, a posebno su razočarali domaćini, koje bi ovo posrtanje moglo koštati plasmana u osminu finala. Najbliži pogotku Portugalci su bili u 17. minuti prvog poluvremena, kada je Lucho Gonzalez uzdrmao vratnicu Boguša. Napomenimo još da je, već standardno, svih 90 minuta u kijevskoj momčadi odradio Ognjen Vukojević.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Fenerbahçe2:5Arsenal
Porto0:1Dynamo Kijev
1Porto 69:8+112
2Arsenal 611:5+611
3Dynamo Kijev 64:408
4Fenerbahçe 64:11-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!