Nogomet

Villarreal i United pobjegli

Tomislav Pacak • utorak, 21.10.2008.
Villarreal i United pobjegli
Foto: EPA

Skupina E sjajno se uklopila u nevjerojatnu večer u Ligi prvaka. Manchester United ukrcao je tri komada Celticu dobivši tako "Bitku za Britaniju", dok je Villarreal dugo lomio danski Aalborg da ga na kraju slomio sa 6:3!...

Manchester United - Celtic

U sjajnoj atmosferi na Old Traffordu, Manchester United opet je pokazao Celticu tko je gazda na "Otoku". Škoti se i inače iznimno muče na gostovanjima, pa ne čudi što su s kazališta snova otišli s tri lopte u mreži.

Pokušao je na početku Celtic iznenaditi europskog prvaka, no nakon što nisu iskoristili prvih nekoliko poluprilika, Škoti su bili kažnjeni u 30. minuti. Nani je izveo korner, O'Shea je loptu proslijedio prema golu, a Berbatov je vrlo spretno gurnuo u mrežu. Usporene snimke pokazale su da se radi o dvojbenoj situaciji, Bugarin je bio u malom zaleđu, no na semaforu je pisalo 1:0.

Celtic se i dalje trudio doći do pogotka, u nekoliko navrata dobro je reagirao Van der Sar, a u 50. minuti United udvostručuje vodstvo. Cristiano Ronaldo snažno je izveo slobodan udarac s 25 metara, a odbijanac u mrežu posprema Berbatov koji se tako pokazuje pravim majstorom za Ligu prvaka. Treba istaknuti da je i kod ovog pogotka upitna pozicija Berbatova u odnosu na posljednju liniju Celtica.

Odmah potom Rooneyju nije priznat pogodak zbog zaleđa (i to je bilo dvojbeno), dok mu je izvrstan udarac u 72. minuti fenomenalno skinuo Boruc. Ipak, Rooneyja se ovih dana ne može zaustaviti - u 76. minuti Rooney gađa i pogađa donji lijevi kut za konačnih 3:0. U drugom dijelu na terenu je postojao samo United, pa je stoga takav rezultat i više nego zaslužen.

Villarreal - Aalborg

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su španjolski i danski predstavnik, a iako je krenuo s 0:1, Villarreal je na kraju upisao impresivnu pobjedu od 6:3.

Poveli su, protivno svim očekivanjima, gosti. Marek Saganowski lijepo se bacio kako bi glavom gurnuo loptu u mrežu za ranih 0:1. Vodstvo Aalborga trajalo je osam minuta; tada je Giuseppe Rossi postigao svoj prvi pogodak u Ligi prvaka nakon dobrog ubacivanja s desne strane.

Poveli su potom domaćini. Joan Capdevilla fantastično je pogodio s 25 metara za 2:1 u 32. minuti. No, ni Danci se nisu predali, Saganowski je dobro progigrao Enevoldsena koji znalački završava akciju za 2:2.

Iako je bilo teško očekivati još efikasnije drugo poluvrijeme, upravo to se dogodilo. U 67. minuti Joseba Llorente iskoristio je veliku pogrešku vratara Zaze za 3:2, a potom postiže i svoj drugi pogodak nakon ubacivanja Piresa.

Da imaju pravi karakter, Danci su pokazali u 77. minuti kada je Johansson uspio smanjiti na 3:2, no njihovu nadu u izjednačenje "ubio" je Robert Pires pogotkom glavom u 79. minuti. Llorente je titulu igrača utakmice, iako je ušao s klupe, zaslužio trećim svojim, a ukupno šestim Villarrealovim pogotkom u 83. minuti.

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Villarreal6:3Aalborg BK
Manchester United3:0Celtic
1Manchester United 69:3+610
2Villarreal 69:7+29
3Aalborg BK 69:14-56
4Celtic 64:7-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!