Automoto

VN Kine - UŽIVO

Ante Kojundžić • nedjelja, 19.10.2008.

Poštovani čitatelji Sportneta ovdje ćete imati priliku pratiti tekstualni prijenos VN Kine, pretposljednje utrke u sezoni koja bi nam mogla donijeti novog svjetskog prvaka...

Lewis sada ima 94 boda, a drugoplasirani Massa 87. Kubica je sakupio 75, a Kimi 69. Ferrari vodi u konstruktorskom poretku sa 156 bodova, 11 manje ima McLaren, a BMW na svom kontu drži 135 bodova.

56. krug: Hamilton je apsolutno dominirao utrkom i zasluženo odnio pobjedu. Poredak osvajača bodova je: Hamilton, Massa, Räikkönen, Alonso, Heidfeld, Kubica, Glock i Piquet.

56. krug: I KRAJ! Lewis Hamilton pobjednik je pretposljednje utrke u Kini čime osvaja maksimalnih deset bodova i u posljednju utrku ulazi sa sedam bodova prednosti nad Massom koji je završio na drugom mjestu.

56. krug: Posljednji krug na VN Kine. Hamilton je nadomak pobjede.

55. krug: Kimi diže ritam i drži Alonsa na sigurnom razmaku.

52. krug: Kimi gubi dosta vremena u odnosu na Alonsa koji radi po dvije sekunde brže krugove.

51. krug: Kovalainen se povukao u boks. Kao da je i njemu trka bila predosadna.

50. krug: Naravno, šalimo se. Kimi je evidentno pustio papučicu gasa i prepustio Massi svoje mjesto.

49. krug: I fantastično pretjecanje Felipea Masse! Brazilac je odličnim potezom prestigao svog momčadskog kolegu pri kočenju u zavoj.

48. krug: Čeka se na velebno pretjecanje Masse. No, Brazilac nikako dostići Kimija.

44. krug: O, da. Ništa se ne događa. Nažalost.

41. krug: Kubica drugi put u boksu i ovaj put stavlja mekše gume. Pri izlasku iz boksa dočekalo ga je sedmo mjesto.

40. krug: Kimi lagano usporava, očito se u Ferrariju spremaju na zamjenu mjesta da bi Massa imao što bolju situaciju uoči posljednje utrke u Brazilu.

39. krug: Lewis i Kimi su sljedeći u boksu. Britančevo zaustavljanje prolazi bez problema, kao i Finčevo. Hamilton se vratio na prvo mjesto, a Kimi na treće. Između njih je Heidfeld koji mora u boks.

38. krug: Massa u boksu stavlja tvrđe gume i vraća se na četvrto mjesto.

37. krug: Alonso odlazi u boks posljednji put na ovoj utrci. Spremni su i u Ferrariju na Felipea Massu koji treba u boks.

36. krug: McLarenov vozač dovukao se do boksa na promjenu gume. U boksu je izgubio samo deset sekundi, ali zbog izgubljenog vremena do boksa pao je tek na 17. mjesto.

35. krug: Osam i pol sekundi zaostaje sada Kimi Räikkönen. Hamilton je nedostižan. Kovalainenu puca prednja desna guma u trenucima dok se vozio na šestom mjestu.

33. krug: Timo Glock se vozi na sedmom mjestu i još nije bio u boksu. No, u ovom krugu odlazi na nadolijevanje posve praznog spremnika.

30. krug: Krug prije Kimi je uspio pola sekunde odvoziti brže vrijeme od vodećeg čovjeka utrke. No, ovaj krug zapinje u prometu i Hamilton je brži za više od sekunde.

29. krug: Hamilton ima prednost od šest i pol sekundi nad Kimijem, a Kimi osam pred Massom. I dalje se na stazi ne događa ništa bitno ni zanimljivo.

28. krug: Ponovljeni snimak pokazuje da je Kubica promijenio samo stražnje gume dok prednje nisu dirane.

26. krug: I Kubica ulazi u boks i na bolidu ostavlja tvrđe gume što znači da ćemo ga opet vidjeti u boksu. Poljak je nadolio vrlo malo goriva za kratki stint. Vratio se na deveto mjesto.

25. krug: Piquet ulazi u boks i prepušta petu poziciju momčadskom kolegi iz Renaulta. Brazilac se vratio na deseto mjesto.

23. krug: Na stazi i dalje dominira Hamilton, svi ostali izgledaju nemoćni pored njega.

21. krug: U ovoj fazi pomalo dosadna utrka - svi drže razmak i nema događanja na stazi. Od kiše zasad ni traga.

19. krug: Vraća se stari poredak jer je Kovalainen otišao u boks te se vratio na osmo mjesto. Hamilton je vodeći čovjek ispred Räikkönena, Kubice (koji još nije bio u boksu), Masse, Piqueta (bez boksa zasad), Alonsa...

18. krug: Heidfeld je s druge pozicije otišao u boks i vratio se na deseto mjesto.

16. krug: Hamilton i Kimi također krug poslije u boksu. Svi vodeći su uzeli približno iste količine goriva. Hamiton se na stazu vratio na treću poziciju, a Kimi dvije niže. Utrku vodi Kovalainen.

15. krug: Massa u boks, devet sekundi se zadržao te uzeo mekše gume. Alonso također u boksu. Massa sedmi, Alonso deveti.

13. krug: Sin slavnog Kekea Rosberga napokon je ispred Glocka. Prvi u redovnom boksu je Webber, dokaz da je bio najlakši na stazi. Vremenski razmak između prvog dvojca je četiri sekunde. Hamilton odgovara najbržim krugom.

12. krug: Timo Glock i Nico Rosberg bore se za 12. poziciju. Agresivan je Rosberg koji pokušava oteti mjesto sunarodnjaku. Kimi opet radi najbrži krug.

11. krug: U desetom krugu Kimi je prvi put odvezao brži krug od Hamiltona. Ujedno je postavio i najbrži krug na mekšim gumama, dok je Lewis na tvrđim.

10. krug: Webberu su trebala dva pokušaja da prijeđe Piqueta, no ipak ga je prošao i preuzeo deveto mjesto. Australac je najaktivniji na stazi, ali i jedan od najlakših u smislu količine goriva koju nosi.

9. krug: Uvjerljivo najbrži čovjek na stazi je Lewis Hamilton koji radi jako brze krugove i stvara prednost na Ferrarijima.

7. krug: Alonso javlja svom boksu da je brži od Ferrarija koji su na dvije pozicije ispred njega. Webber je pretjecanjm Barricella ušao među prvih deset vozača u poretku utrke.

5. krug: Massa je sve dalje od Hamiltona. Britanac radi uvjerljivo bolje krugove od Brazilca.

4. krug: Jarno Trulli odustaje nakon sudara s Bourdaisom u prvom zavoju. Pokušao je odlaskom u boks ne bi li mehaničari osposobili bolid. No, Talijan je naposlijetku morao odustati.

3. krug: Trenutni poredak je Hamilton, Räikkönen, Massa, Alonso, Kovalainen, Heidfeld, Vettel, Kubica, Piquet, Barrichello...

2. krug: Malu prednost stvorio je već Hamilton nad dva Ferrarija.

1. krug: Hamilton je dobro startao i zadržao poziciju kao i Kimi i Massa. Heikki Kovalainen odradio je dobar posao i prestigao Alonsa. No pred kraj kruga Alonso vraća poziciju i prestiže Finca.

0. krug: BMW-ova momčad javlja Kubici da bi dvadeset minuta nakon starta mogla početi kiša. Sad i službeni podatak da je mogućnost kiše 40%.

0. krug: Vrijeme jest oblačno, ali je jako vruće. Temperatura staze je 30°C, a zraka 28°C. Počeo je krug zagrijavanja.

Lewis Hamilton nalazi se na najboljoj startnoj poziciji nakon što je dominirao čitav vikend i tako najavio vrlo dobru utrku ukoliko opet ne napravi nešto nepromišljeno čime bi ugrozio svoje šanse za naslov.

Britanac ima pet bodova prednosti nad Felipeom Massom pa se možete igrati matematikom i kombinirati situacije u kojim bi Lewis bio svjetski prvak.

Kimi Räikkönen drugi je na startu, kao i u Japanu, a iza njegovih leđa nalaze se Massa i Fernando Alonso. Massa će iz drugog reda pokušati napasti glavnog rivala za titulu i tim utrku okrenuti u svoju korist. Treba obratiti pozornost i na Alonsa koji je, podsjetimo se, pobjednik posljednje dvije utrke.

Valja spomenuti i kaznu koju je dobio Nick Heidfeld zbog ometanja Davida Coultharda. Nijemac je spušten za tri pozicije niže na startu pa će krenuti kao deveti. BMW-ov vozač uništio je krug Škotu prestigavši ga i ometajući njegov krug. Coulthard je u svojim izjavama bio jako ljut.

Start utrke je u 9 sati po našem vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!