Nogomet

Skupina C: Barca preokrenula na kraju

Zoran Zdelar • srijeda, 01.10.2008.
Skupina C: Barca preokrenula na kraju
Foto: EPA

Barcelona je na gostovanju u Ukrajini uspjela stići do tri boda zahvaljujući preokretu u samoj završnici utakmice, a Sporting je slavio prvenstveno zahvaljujući katastrofalnoj gostujućoj obrani...

Basel poklonio tri boda Sportingu

Sporting je u dvoboju sa švicarskim Baselom u potpunosti dominirao na svom terenu, prilike su stvarali s lakoćom, no Costanzo se nije dao tako lako svladati te je tijekom prvog poluvremena držao u neizvjesnosti domaću publiku. Prilično slabi Basel ipak nije uspio izdržati utakmicu bez primanja pogotka.

Nakon što domaćini nisu u prvom poluvremenu uspjeli svladati Costanzu, uspjeli su to već u otvaranju drugog dijela. 49. minuta se igrala kad je Derlei svladao Baselova vratara, no lopti se na putu u mrežu ipak ispriječila vratnica te su Portugalci i dalje bili u neizvjesnosti da ne bi stradali zbog kakvog propusta u obrani ili zalutale lopte.

Mogućnost iznenađenja ipak je u otklonjena u 55. minuti kad je obrana Basela praktički svladala sama sebe. Iznimno nespretna reakcija gostujućih braniča rezultirala je pogotkom za vodstvo Sportinga, a kao strijelac se vodi Leandro Romagnoli.

U završnici utakmice Sporting je uspio stići i do drugog pogotka te su tako potvrdili osvajanje tri boda. Još jednom je "briljirala" gostujuća obrana koja nije uspjela zaustaviti Derleija, koji u 86. minuti zabija za konačnih 2:0.

Barcelona se spasila u Ukrajini

Utakmica u Ukrajini ponudila je gledateljima prilično sadržajan nogomet, no do same završnice ne i previše golova. Tijekom prvih 45 minuta Barcelona je imala prividnu nadmoć, lopta je bila više u njihovom posjedu, igralo se više na Šahtarovoj polovici terena, no domaćini su bili znatno konkretniji te su daleko češće pokušavali stići do pogotka.

Hrabra igra Šahtara vratila im se na najbolji način u 45. minuti kada je netko od braniča uputio dugu visoku loptu prema kaznenom prostoru Barce, a tamo Pique ne reagira najbolje te ju glavom spušta za Ilsinha. Brazilski napadač izdržao je duel s Puyolom te je na kraju svladao Victora Valdesa za 1:0.

Tijekom drugog dijela utakmica Barcelona je gotovo konstantno pokušavala stići do izjednačenja, no domaćini bi se svaki put nekako ipak uspjeli obraniti, ali tri boda ipak nisu uspjeli osvojiti. Domaćini se ipak nisu uspjeli spasiti u dva navrata u samoj završnici utakmice. Guardioline zamjene odradile su odličan posao te su preokrenuli rezultat. Krkić je u 87. minuti s boka uputio nisku loptu u kazneni prostor Šahtara, koju Pyatov pokušava uhvatiti, no ona mu je pobjegla, a Messi je trebao samo zatresti nebranjenu mrežu, što je i uspio.

Sudac je odlučio utakmicu produžiti četiri minute, a to je razdoblje bilo sasvim dovoljno španjolskoj momčadi da novim pogotkom stigne do tri boda. Minutu prije kraja utakmice Krkić je jednostavnim, a opet lijepim potezom uspio zabiti za 1:2 i veliko slavlje gostiju. Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta, ostavio je relativno dobar dojam, a u 47. minuti kažnjen je žutim kartonom.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Sporting2:0Basel
Šahtar1:2Barcelona
1Barcelona 618:8+1013
2Sporting 68:8012
3Šahtar 611:7+49
4Basel 62:16-141

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!