Nogomet

Skupina D: Crni Anfield za PSV

Zoran Zdelar • srijeda, 01.10.2008.
Skupina D: Crni Anfield za PSV
Foto: EPA

PSV jednostavno ne može stići ni do boda u posljednje tri godine te je i u trećem susretu s Liverpoolom na Anfieldu poražen, dok je Atletico golovima u prvom poluvremenu osigurao pobjedu protiv Marseillea...

Treća pobjeda u tri dvoboja na Anfieldu

Nakon što je PSV teško stradao u 1. kolu na svom terenu u dvoboju s madridskim Atleticom, skoro su još gore prošli na gostovanju kod Liverpoola, kojem jedva da su uputili udarac u okvir gola. Ovo je treće gostovanje PSV-a u protekle tri sezone, a Nizozemci bilježe dosad najuvjerljiviji poraz, koji je mogao biti i još izraženiji.

Anfield je slavio nakon samo četiri minute igre. Vratar Isaksson je s poteškoćama uspio obraniti udarac Fernanda Torresa, no odbijena lopta dolazi do Dirka Kuyta koji ju šalje u mrežu za ranih 1:0. Nije se na odmor išlo s minimalnom prednošću Liverpoola, već je u 34. minuti na 2:0 povisio Robbie Keane udarcem iz voleja nakon lijepog proigravanja Torresa. Ovo je prvi Keanov pogodak u dresu Redsa otkako je stigao iz Tottenhama.

Utakmica je očigledno bila riješena nakon samo 45 minuta igre, no domaćini su nastavljali napadati kako bi slavili još uvjerljivije, a to im se i isplatilo. Pogodak je pao nakon slobodnog udarca. Fabio Aurelio malo je pomaknuo loptu za kapetana Stevena Gerarrda, koji s 25 metara precizno gađa Isakssonovu mrežu. Dvije minute kasnije gosti su ipak uspjeli stići do utješnog pogotka zahvaljujući preciznosti Koevermansa.

Atletico bljesnuo u prvom poluvremenu

Madridski Atletico stigao je do svog drugog troboda ove sezone u Ligi prvaka zahvaljujući prilično dobrom nastupu protiv francuskog Marseillea. No, ne treba se zavaravati i bilo bi pošteno priznati da su Francuzi također pružili prilično dobar otpor, ali ipak ne dovoljan.

Španjolci također stižu u vodstvo u 4. minuti zahvaljujući iznimno raspoloženom Sergiju Agüeru, koji je iz igre izbacio dva protivnička braniča, a onda iznimnim udarcem stigao do svog već trećeg pogotka u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

U idućih deset minuta Atletico je mogao postići još čak tri pogotka, ali Marseille ih je nakon tih promašaja uspio u 16. minuti kazniti izjednačenjem nakon što su domaći braniči zabravili na Nianga, koji zatim njihovu mrežu trese glavom. Nije ipak predugo na semaforu pisalo 1:1 s obzirom da već u 22. minuti Atletico stiže do novog vodstva. Pernia je izveo vrlo dobro slobodan udarac s desne strane, uputio je nisku loptu u smjeru gola, a na pravom se mjestu našao Raul Garcia te loptu ugurava u mrežu za 2:1. Atletico je imao još pokoju priliku za potvrdu pobjede, no nisu to uspjeli iskoristiti.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Liverpool3:1PSV Eindhoven
Atlético Madrid2:1Marseille
1Liverpool 611:5+614
2Atlético Madrid 69:4+512
3Marseille 65:7-24
4PSV Eindhoven 65:14-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!