Nogomet

Skupina F: Remi je u modi

Marin Vuković • utorak, 30.09.2008.
Skupina F: Remi je u modi
Foto: EPA

Obje utakmice skupine F završene su neodlučenim rezultatom, Lyon je na Allianz Areni došao do boda u susretu s minhenskim Bayernom, a do prvog boda u Ligi prvaka stigla je i Steaua remijem u Firenci.

Bayern i Lyon i dalje neporaženi

Bayernu u Bundesligi ove sezone definitivno ne cvjetaju ruže, ali se loš početak sezone ipak nije odrazio na utakmice u Ligi prvaka, gdje je minhenska momčad nakon dva odigrana kola na čelu skupine F. Bayern ponovno nije fascinirao, ali je odigrao solidnu utakmicu i bio bliži pobjedi premda su ponovno bili prisiljeni hvatati zaostatak.

Do zaostatka su pak došli nesretnim slučajem, odnosno autogolom Martina Demichelisa, koji je loptu nesretno prebacio u vlastitu mrežu nakon slobodnog udarca Juninha. Bayern je imao svoje prilike u prvom dijelu, a posebno se to odnosi na Lucu Tonija, kojega je u situaciji jedan na jedan sjajnom intervencijom zaustavio Hugo Lloris.

U drugom dijelu Bayern je još odlučnije krenuo po pogodak, a navijači na prepunoj Allianz Areni nisu trebali dugo čekati. Već u 52. minuti desnom je stranom prošao Miroslav Klose i točnom loptom pronašao Ze Roberta koji glavom neobranjivo vraća utakmicu na početak. Do kraja susreta obje su momčadi mogle do pobjede, no podjela bodova možda je i najpošteniji ishod.

Rumunjska misija obavljena

Kada utakmica završi rezultatom 0:0, rijetko kada možemo pohvaliti igru, što je slučaj i s utakmicom između Fiorentine i Steaue. Igrači jedne i druge momčadi pokazali su premalo dobrog nogometa, a premda je domaćin bio bliže pobjedi remi bez pogodaka možda najbolje oslikava nogomet kojeg su pratili gledatelji na Stadiu Artemiu.

Rumunjska se momčad orijentirala prvenstveno na čuvanje vlastite mreže i pokušaje iz kontranapada, no takvih je situacija bilo premalo. S druge strane, Fiorentina je pokušavala, stvarala poluprilike no rijetko su uspijevali stvoriti pravu opasnost pred vratima Steaue. Štoviše, 12 minuta prije kraja meč loptu imala je rumunjska momčad, udarac Semeda iz neposredne blizine obranio je Sebastien Frey i tako svojoj momčadi sačuvao bod.

Liga prvaka - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Fiorentina0:0FCSB
Bayern1:1Lyon
1Bayern 612:4+814
2Lyon 614:10+411
3Fiorentina 65:8-36
4FCSB 63:12-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!