Nogomet

Skupina E: Čiste mreže

Goran Tomičić • srijeda, 17.09.2008.
Skupina E: Čiste mreže
Foto: EPA

Obje utakmice prvog kola skupine E završile su bez pogodaka. Manchester United pred svojim navijačima nije uspio probiti bunker Villarreala, a Aalborg je osvojio bod protiv Celtica...

Ni Ronaldo nije pomogao

Unatoč jako kvalitetnoj igri Manchester United nije uspio pobjedom krenuti u obranu naslova prvaka Europe. Ferdinand je u devetoj minuti loše reagirao u dobroj prilici, a pet minuta kasnije je Lopez sjajno zaustavio udarac Nanija. Domaći su u idućem napadu tražili kazneni udarac nakon pada Parka u kaznenom prostoru, no sudac Stark je ostao nijem.

U sljedećim minutama su prijetili Tevez, Nani i Rooney, ali je vratar Villarreala imao svoju večer. Gosti su jedinu priliku imali u 29. minuti, kad je Van der Sar dobro reagirao na udarac Piresa iz teške situacije.

Drugo poluvrijeme je otvoreno mirnom igrom na obje strane, a potom su Španjolci u 60. minuti imali najbolju priliku na utakmici, ali je vratnica zaustavila udarac Franca. Alex Ferguson je shvatio da bi Crveni Vragovi mogli imati problema i u 62. minuti je ušao Ronaldo, a Park je preselio na klupu. Bio je to prvi ovosezonski nastup Cristiana Ronalda.

Anderson i Tevez su tri minute kasnije odigrali lijepu akciju, a potonji je uposlio Ronalda, čiji udarac je Lopez uspio zaustaviti. U 72. minuti su kombinirali Rooney i Ronaldo, a Tevez je akciju završio udarcem glavom preko gola. Manchester United je sedam minuta prije kraja imao novu sjajnu priliku, kad je Ronaldo ubacio za Evansa, ali je vratnica ovog puta bila na strani gostiju. Tako je Villarreal osvojio vrijedan bod na Old Traffordu.

Aalborg održao nulu

Danski Aalborg je neočekivano sačuvao mrežu na gostovanju u Glasgowu. Prvu priliku imali su gosti u 15. minuti, kad je Curth pucao nekoliko centimetara kraj gola. U 29. minuti je Olfers oborio Maloneya i sudac Trefoloni je pokazao na bijelu točku, ali je vratar Zaza lako obranio loš udarac Robsona i Celtic je propustio veliku priliku.

Nakamura je u 48. minuti umalo iz kornera donio radost domaćim navijačima, no Zaza je uspio spasiti svoju mrežu. Škoti su 77. minuti uspjeli zatresti mrežu, ali je pogodak Samarasa poništen zbog zaleđa. Isti igrač je minutu kasnije krenuo sam prema vratima Aalborga, ali ga je Jakobsen oborio s leđa, a sudac Trefoloni je skandalozno pokazao crveni karton pogrešnom igraču i tako je Beauchamp morao u svlačionicu. U posljednjih desetak minuta vratari nisu imali mnogo posla i utakmica je završena podjelom bodova.

Liga prvaka - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Manchester United0:0Villarreal
Celtic0:0Aalborg BK
1Manchester United 69:3+610
2Villarreal 69:7+29
3Aalborg BK 69:14-56
4Celtic 64:7-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!