Nogomet

Skupina C: Srna i Šahtar uvjerljivi

Marin Vuković • utorak, 16.09.2008.
Skupina C: Srna i Šahtar uvjerljivi
Foto: EPA

Nakon vrlo lošeg početka sezone u španjolskom prvenstvu Barcelona je napokon uspjela doći do pobjede i na svom Nou Campu svladati portugalski Sporting. Manje problema u svom je prvom nastupu imao Dinamov "krvnik" Šahtar, koji je uvjerljivim nastupom odnio bodove iz Basela.

Kad ne ide u prvenstvu, ide u Ligi prvaka

Barcelona je u svakom pogledu nadigrala portugalski Sporting i od prvog sučeva zvižduka krenula po pogodak. Nakon nekoliko vrlo izglednih prilika mrežu gostiju načeli su u 21. minuti nakon kornera Xavija Hernandeza, na desetak metara od gola našao se Rafa Marquez i odmjerenim udarcem glavom pronašao nebranjeni dio mreže.

Novih pogodaka nije bilo sve do 60. minute, a tada je glavni sudac utakmice procijenio kako je nad Samuelom Eto'om načinjen prekršaj u šesnaestercu i dosudio pomalo dvojben jedanaesterac. Siguran izvođač bio je upravo Eto'o i donio prednost Barceloni od 2:0.

Sporting se ipak nije predavao i u narednim minutama preuzeo je kontrolu nad utakmicom te u 72. minuti došao do pogotka nade. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca Tonel se najbolje snašao, ispružio nogu i skrenuo loptu u mrežu Victora Valdésa.

Pogodak ipak nije dao krila Sportingu, budući da je Barcelona nakon njihova pogotka zaredala s opasnostima pred portugalskim golom i naposlijetku stigla i do trećeg pogotka. Nakon ubačaja s lijeve strane u srcu šesnaesterca na pravom je mjestu bio Xavi Hernandez i skrenuo loptu u mrežu pored nemoćnog vratara Rui Patricija.

Uvjerljiv početak Srne i "rudara"

Dinamova posljednja prepreka u kvalifikacijama za Ligu prvaka ukrajinski Šahtar gostujućom je pobjedom nad švicarskim Baselom sjajno započeo natjecanje u skupini C i napravio prvi, važan korak prema eventualnom plasmanu u drugi krug. Već nakon prvih 45 minuta Šahtar je izborio nedostižnu prednost od dva pogotka i potom utakmicu mirno priveo kraju. Naš reprezentativac Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta za ukrajinsku momčad.

Oba pogotka u prvom dijelu Šahtar je postigao iz prekida, za prvoga je odgovoran Fernandinho u 25. minuti, a na 2:0 u sudačkoj je nadoknadi prvog poluvremena povisio Jadson, također iz slobodnog udarca. U nastavku utakmice gosti su držali utakmicu pod kontrolom, bili apsolutno bolja momčad, a na kraju su ipak podlegli pritisku pa je Basel u trećoj minuti sudačke nadoknade stigao do utješnog pogotka, strijelac je bio David Abraham.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Basel1:2Šahtar
Barcelona3:1Sporting
1Barcelona 618:8+1013
2Sporting 68:8012
3Šahtar 611:7+49
4Basel 62:16-141

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!