Ostali sportovi

Janiću deveto mjesto

subota, 23.08.2008.
Janiću deveto mjesto

Posljednje, deveto mjesto osvojio je naš Stjepan Janić u svojoj najdražoj disciplini, kajaka jednosjeda na dionici od 500 metara. Iako je Stjepan imao najbolje vrijeme u polufinalu, u finalu se tempo za medalju izrazito povećao pa je i svjetskom rekorderu i olimpijskom pobjedniku izmakla zlatna medalja...

Stjepan Janić je ispunio svoja očekivanja u Pekingu, a nas je iznenadio svojim upadanjem u prvi plan preko mnogo razvikanijih sportova. Unatoč posljednjem mjestu u finalu Janić je elita kajakaških utrka na 500 i 1000 metara i nakon ovoga prelazi u onu skupinu koja je za Kinu otišla "s medaljom u našim glavama".

U ovoj je utrci od početka krenuo za nijansu slabije od ostalih pa i nije bilo vremena za povratak. Pobjednik utrke, Australac Ken Wallace, nakon prvog je prolaza zauzimao drugo mjesto, iza branitelja naslova i najveće ribe u vodi, Kanađanina Koeverdena. No, posljednjih 250 metara stvari se okreću u korist Australca koji na kraju uzima zlato, a srebro i broncu ostavlja Koeverdenu i Brabantsu. Janić je na 250 metara bio peti, ali nije izdržao do kraja te se samo spustio do začelja.

K1 500 metara, finale:
1. Ken Wallace (Australija) 1:37.252
2. Adam van Koeverden (Kanada) 1:37.630
3. Tim Brabants (Velika Britanija) 1:37.671
...
9. Stjepan Janić (Hrvatska) 1:38.729

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!