Ostali sportovi

"Još uvijek imamo priliku"

Goran Markuš • petak, 22.08.2008.
"Još uvijek imamo priliku"
Foto: Axel Heimken

Nakon tužnog poraza naše rukometne reprezentacije u polufinalnom susretu protiv Francuske svi igrači očekivano su tužni, ali i dalje svjesni da ih očekuje još jedan težak susret za brončano odličje na Olimpijskim igrama…

Vjerojatno će se većina složiti kako je Hrvatska igrala dok je Balić igrao. Nakon što ga je Narcisse "otjerao" do centra naša reprezentacija se jednostavno nije uspjela snaći. "Bila je to otvorena utakmica do zadnjih minuta. Nažalost, prilike koje su nam pružane nismo iskoristili i tu trebamo tražiti razloge gubitka ovog susreta", izjavio je Balić.

"Igrati protiv Francuske ili odigrati listić u lutriji ista je stvar. Možeš se ti pripremati koliko hoćeš, ali bitno je ono što na terenu može proći, a protiv njih jako malo toga prolazi. Šteta jer ovo su Olimpijske igre koje nisu svake druge godine već svake četvrte i pitanje je hoćemo li imati još ovakvih prilika", poručio je najbolji hrvatski rukometaš, Ivano Balić.

Ivano se osvrnuo i na "čvrstu" francusku igru: "Neću više o tome jer sam već sve rekao i nema se što dodati. Nećemo sada plakati. Treba dići glavu i zaključiti ovo medaljom. Mi bismo to htjeli!" Kako je medalja ipak prioritet slaže se i Blaženko Lacković: "Nema tu krivaca. Mi smo to trebali dobiti, ali nismo i tu je kraj priče. Kao i uvijek teško je igrati protiv njihove obrane kad si više na podu nego u zraku, no i to smo znali prije početka susreta. Ipak, medalja na Olimpijskim igrama je prioritet i samim time ništa nije izgubljeno."

I izbornik reprezentacije, Lino Červar imao je komentar na igru Kauboja: "Bez obzira što smo izgubili i što su neki bili bolji, a neki slabiji to nije razlog da im ne čestitamo na velikoj pobjedi i volji koju su pokazali. Naprosto su bili bolji i zaslužili čestitke za pobjedu. Žao mi je, ali je tako."

Lino je kratko prokomentirao i ozljedu Valčića kao i neefikasan današnji napad: "Istina, Valčić je dosta falio primarno zbog svog šuta izvana, ali i uloge u obrani. Pokušao je, ali nije išlo i morali smo ga respektirati. Iako smo pokušali sa svim mogućim obranama bez golova vanjskih, primarno Lackovića teško je izdržati. Jako je teško probijati njihovu prednju liniju, a ne umoriti se. Trebali su nam golovi izvana da izdržimo, a njih nije bilo."

"Iako smo u prvom poluvremenu mijenjali vratare Venio jednostavno nije bio dobar za utakmicu i čekali smo da nam Mirko proradi. Nažalost to nismo dočekali. Razočarani smo, ali život je takav. Treba se podići do nedjelje. Ovo su ipak Olimpijske igre, a naš početni cilj je bio i ostao osvojiti medalju. Još uvijek imamo priliku", izjavio je Lino.

Zlatko Horvat je samo jedan od mnogih koji su "okrivili" Dansku za današnji poraz od Francuza: "I fizički i psihički smo se previše istrošili protiv Danske. Nije se bilo lako vratiti. Ne znam što je bilo presudno. Možda su oni imali više strpljenja kada se odlučivalo. I onaj gol s igračem više…"

Završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

polufinale

Francuska25:23Hrvatska
Island36:30Španjolska
1Francuska 380:70+106
2Španjolska 394:89+54
3Island 391:88+34
4Danska 261:52+92
5Poljska 259:60-12
6Hrvatska 378:84-62
7Rusija 252:56-40
8Južna Koreja 250:66-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!