Ostali sportovi

"Spreman sam, ali ne znam je li to dovoljno za medalju"

HINA • petak, 22.08.2008.
"Spreman sam, ali ne znam je li to dovoljno za medalju"
Foto: EPA

Nisam nimalo kalkulirao u ovom finalu s obzirom na sutrašnje finale na 500 metara, dao sam sve od sebe u utrci, kazao je hrvatski kajakaš Stjepan Janić (27) nakon sedmog mjesta u finalu utrke kajaka jednosjeda na 1000 metara na OI u Pekingu.

Janiću je to najbolji rezultat u ovoj disciplini. Janić se dobro držao tri četvrtine staze i bio je blizu vodećoj trojki, no kasnije je pao na sedmo mjesto.

"Bila je čast veslati u utrci u kojoj skoro svi imaju olimpijske medalje i nije mi bilo ni nakkraj pameti čuvati snage. Olimpijske igre imaju drugačiji sustav natjecanja u odnosu na Svjetska i europska prvenstva, gdje imate ujutro kvalifikacije, a popodne finale. U Pekingu je jedna utrka dnevno i imat ću dosta vremena za oporavak", kazao je Janić, europski prvak iz 2005. i dvostruki mediteranski prvak u jednosjedu i dvosjedu s bratom Mićom.

Janića u subotu u 9.30 sati po hrvatskom vremenu očekuje finalna utrka kajaka jednosjeda na 500 metara, što je njegova jača disciplina.

"Energetski sam potpuno spreman, znam da mogu 500 metara odveslati jako brzo, no ne znam hoće li to biti dovoljno za medalju. Ne želim ništa obećavati", zaključio je naš najbolji kajakaš na mirnirm vodama.

Jedan od favorita utrke na 500 metara olimpijski prvak Kanađanin Adam van Koeverden kazao je kako su mu najveći konkurenti za zlato Novozelanđanin Steven Ferguson i - Janić.

Janićeva sestra Nataša, dvostruka olimpijska pobjednica iz Atene, nastupa za Mađarsku i sutra će se i ona boriti u kajaku dvosjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!