Vodeni sportovi

Zlatni Miho u zadnjoj sekundi

Ivana Jurica • nedjelja, 06.07.2008.
Zlatni Miho u zadnjoj sekundi
Foto: Sandro Donda

Hrvatski vaterpolisti teško su, ali zasluženo, stigli do pobjede nad Crnogorcima (7:6) koji se nisu predavali nakon minusa od četiri gola prednosti. Odličnu igru u prve dvije četvrtine zamijenila je dosta lošija igra u trećoj, ali pobjedu je ipak osigurao Miho Bošković, realiziravši peterac na Hiniću u posljednjoj sekundi utakmice...

Hrvatska – Crna Gora 7:6 (2:0, 2:1, 0:3, 3:2)

Malaga, plivački centar

Hrvatska: Vićan, Burić 1, Bušlje 1, Vrdoljak, Kunac, Joković, Smodlaka 1, Đogaš, Marković 1, Barać 1, Hinić, Bošković 2(2), S. Sukno, trener: Ratko Rudić.

Crna Gora: Radić, Brguljan, Pašković, Vukčević, N. Janović, Tičić, M. Janović 2(1), Uskoković, Ivović, Zloković 2, Gojković, Jokić 2, Šćepanović, trener: Petar Porobić.

Peterci: Hrvatska 2/2, Crna Gora 1/1

Suci: Sergei Naumov (Rusija) i Filippo Rotunno (Italija)

Hrvatska je odlično krenula u utakmicu. Već kod prvog igrača više, u prvom napadu, došla je do prednosti: mrežu Šćepanovića pogodio je Samir Barać. Hrvatska obrana na čelu sa vratarom Vićanom odlično je funkcionirala pa Crnogorci nisu mogli ozbiljno ugroziti hrvatski gol. U napadu također nije bilo problema, Bušlje je pogodio za 2:0. A da hrvatska prednost na kraju prvih osam minuta ne bude i veća najzaslužniji je crnogorski vratar koji je odlično zaustavio udarce Burića i Đogaša u posljednjoj minuti.

Drugu četvrtinu igrači Ratka Rudića otvorili su realiziranim petercem za vodstvo od 3:0. Vrlo brzo nakon toga i Mile Smodlaka se upisao u listu strijelaca. Na semaforu je svjetlilo visokih 4:0. Tek u 15., pretposljednjoj minuti druge četvrtine, Crnogorci su došli do prvog pogotka na utakmici. Mlađan Janović realizirao je igrača više.

U samo tri minute nastavka Crna Gora je došla do izjednačenja. Prvo je Janović realizirao peterac, a zatim je Jokić pogodio s igračem više. Nestalo je hrvatske igre iz prve dvije četvrtine, ponovno se pojavio problem realizacije igrača više što su Crnogorci znali kazniti. Nakon isključenja Baraća Zloković je pogodio za 4:4, s tim da je Frano Vićan u posljednjoj minuti obranio još dva teška udarca Crnogoraca.

Početkom posljednje dionice igre igrači Petra Porobića došli su do prve, ali i jedine prednosti na utakmici. Gojković je opalio iz daljine, lopta se od vratnice odbila točno do Zlokovića koji lako pogađa za 6:5. Cijelu treću četvrtinu Hrvatska je bila bez pogotka. I tek u trećoj minuti posljednje četvrtine došli su do gola: Marković je pogodio s igračem više. Odlična kontra Hrvatskoj je ponovno donijela prednosti: Vićan je odlično uposlio Burića koji sigurno pogađa za novo vodstvo (6:5). Sreća se ponovno osmjehnula Crnogorcima već u idućem napadu: Jokić je pogodio stativu, ali, na Hrvatsku žalost, lopta se od vratara Vićana odbila se u mrežu za 6:6.

Nakon što su i jedni i drugi propustili realizirati po jednog igrača više, u posljednju se minutu ušlo s napadom naše momčadi. Ali suci su vrlo brzo svirali prekršaj u napadu. Niti Crnogorci nisu iskoristili svoju priliku: doduše, postigli su gol, ali vrijeme za napad već je bilo isteklo. Do kraja je ostalo samo deset sekundi pa je Rudić reagirao pozivanjem time-outa. Pokazalo se to kao dobra potez, jer Bošković je četiri sekunde prije kraja pucao, vratar Šćepanović obranio, ali je centar Hinić zaustavljen je prekršajem u pokušaju dolaska do lopte. Suci su dosudili peterac u posljednjoj sekundi: Bošković je bio neumoljiv, iako su ga crnogorski igrači na sve načine pokušavali dekoncentrirati.

Najefikasniji hrvatski igrač bio je baš junak Bošković s dva realizirana peterca, dok su se kod Crnogoraca samo trojica igrača upisala u listu strijelaca i sva su postigli po dva gola (M. Janović, Jokić, Zloković).

EP 08., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Mađarska8:3Grčka
Hrvatska7:6Crna Gora
Slovačka4:12Španjolska
1Mađarska 554:32+2212
2Crna Gora 548:37+1112
3Hrvatska 552:38+1410
4Španjolska 542:38+46
5Grčka 542:41+14
6Slovačka 519:71-520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!