Vodeni sportovi

Pogreške odvele u poraz

Tea Lokas • petak, 04.07.2008.
Pogreške odvele u poraz
Foto: EPA

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli izbjeći poraz na startu Europskog prvenstva koje se održava u španjolskoj Malagi. Uz ne baš najbolju igru, poraženi su od jakih Mađara 10:9 propustivši posljednji napad na susretu kojim su mogli barem do boda...

Mađarska - Hrvatska 10:9 (2:1, 3:3, 2:1, 3:4)

Malaga, Španjolska

Mađarska: Szceczi (8 obrana), T. Varga 1, Madaras 3, De. Varga, Kasas, Hosznyansky 2, Kiss, Benedek 1, Da. Varga, Biros 1, Molnar 2, Nagy. Izbornik: Kemeny.

Vezane vijesti

Hrvatska: Vićan (5 obrana), Burić 2, Bušlje, Vrdoljak 1, Kunac, Joković 1, Smodlaka 1, Đogaš 1, Marković 1, Barać 2, Hinić, Bošković, Sukno. Izbornik: Rudić.

Suci: Carlo Salino (Italija), Sergei Naumov (Rusija)

Težak zadatak ispriječio se hrvatskim vaterpolistima već u prvoj utakmici Europskog prvenstva u Malagi. Opasni Mađari potvrdili su svoju superiornost i želju za medaljom, a isto nije pošlo za rukom našim reprezentativcima.

Već je prva četvrtina započela uspješno za mađarske izabranike. Naime, prvi čovjek koji je zaradio isključenje hrvatski je reprezentativac Samir Barač, a za to se vrijeme izvukao Madaras i zabio za početnu prednost sjevero-istočnih susjeda. Tri minute prije kraja četvrtine kapetan Vrdoljak vara vratara Mađarske ubacivši tako prvi gol za Hrvate. No, Mađari ne ostaju dužni; njihov raspoloženi Madaras kontru pretvara u drugo vodstvo svoje ekipe.

U drugi je dio utakmice Hrvatska ušla odličnom akcijom Mihe Boškovića u kombinaciji s Milom Smodlakom koji posprema loptu u mrežu za 2:2. Biroš ubacuje za 3:2 odbojkaškim potezom, nakon što se lopta odbila od vratnice Vićana. Odmah po provjeri njegovog odbojkaškog talenta Madaras se nagovještava kao potencijalni najbolji strijelac ubacivši svoj treći pogodak.

U fazi "hvatanja" Mađara Burić prebacuje pola bazena i bombardira protivnička vrata za 5:4. Tako je donio hrvatskoj reprezentaciji priliku za izjednačenje, no naši su se vaterpolisti do poluvremena stigli samo dobro ispromašivati.

Nešto oskudnija treća četvrtina ponudila je lagani potop Hrvatske, rezultat pred posljednju dionicu utakmice i nije bio toliko tragičan (7:5), koliko je zabrinjavajuća bila neiskorištenost igrača više.

Teo Đogaš majstorski je u nastavku iznenadio mađarskog "čuvara mreže", ali teško da se u tom trenutku moglo ponovno dostići odlične Mađare čija je obrana bila daleko iznad razine naše. Obrambeni propusti očituju se u povećanju prednosti na maksimalnih +3. Minutu prije kraja Joković je svojim uključenjem u utakmicu omogućio hrvatskoj reprezentaciji da izjednači na 10:10, no i posljednji je napad otišao u nepovrat, baš kao i prva tri boda na europskoj smotri.

EP 08., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Slovačka3:12Grčka
Mađarska10:9Hrvatska
Španjolska7:8Crna Gora
1Mađarska 554:32+2212
2Crna Gora 548:37+1112
3Hrvatska 552:38+1410
4Španjolska 542:38+46
5Grčka 542:41+14
6Slovačka 519:71-520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!