Nogomet

Dinamo - Zagreb: Reprezentativci slomili Ćiru

Marin Vuković • subota, 02.12.2006.

Trener Zagreba Miroslav Blažević nije uspio ostvariti svoje prijetnje i "zagorčati život Dinamu." Modri su slavili s 2:1 zahvaljujući još jednoj nadahnutoj predstavi svojih reprezentativaca Luke Modrića i Eduarda da Silve...

Slika 3 od 5.
Foto: Davor Sajko

Ako ništa drugo, Ćiro je još jednom iskoristio svoje motivatorske sposobnosti, budući da je Zagreb u prvih 45 minuta izgledao kao bolja momčad. Krenuli su pjesnici motivirano u utakmicu, bili rastrčaniji, ali u uvodnom razdoblju niti jedna niti druga momčad nije uspijevala ozbiljnije zaprijetiti.

Slika 1 od 3.
Foto: Davor Sajko

Valja spomenuti da je Maksimir ponovno od prve minute bivao sablasno obavijen šutnjom, budući da su Bad Blue Boysi odlučili nastaviti svoj prosvjed uz transparent i poruku vodstvu kluba: "Šutnjom protiv represije."

Prvu poluprigodu Zagreb je imao u sedmoj minuti, pucao je Kruno Lovrek ali nije bilo potrebe za intervencijom Lončarića. Pet minuta kasnije Davor Vugrinec pokušava volejem nakon ubacivanja Cvitanovića, ali završnica je vrlo loša. Možda najbolju priliku modrih u prvome dijelu propustio je Vugrinec u 17. minuti nakon odličnog prodora Vedrana Ćorluke i povratne lopte koja je završila u vanjskom dijelu mreže.

Slika 2 od 4.
Foto: Davor Sajko

Sredinom poluvremena uslijedila je prva od niza nesigurnih i vrlo loših reakcija Jensa Nowotnyja, koji danas sasvim sigurno nije imao svoj dan. Nakon lošeg Nijemčeva građenja lopte u priliku je došao Mandžukić i opalio prema Lončariću koji se iskazao odličnom intervencijom. Samo par minuta kasnije Nowotny je i požutio nakon što je prekršajem morao zaustaviti Mandžukića.

Najbolja prigoda gostiju stigla je u 30. minuti. Nakon ubacivanja Mujdže, sjajno se snašao Tomislav Labudović i volejem pogodio gredu Dinamova gola. Igrao je Zagreb u tim trenucima i bolje od Dinama, posebno unosivši nered desnom stranom gdje se nalazio danas nesigurni Nowotny.

Upravo te pogreške nagnale su Dinamova trenera da u nastavku utakmice ostavi Nijemca u svlačionici, pojača obranu Carlosom, a napad mladikm Saškom Pandevim koji je napokon dobio prigodu koja se ne mjeri jednoznamenkastim brojem minuta. Osim što se Dinamo probudio igrački, eksplodirale su i tribine. Bad Blue Boysi su otvorili drugo poluvrijeme bakljadom i gromoglasnim navijanjem, te uzvicima protiv Dinamove uprave i Zdravka Mamića.

U 60. minuti utakmice izmjene su se pokazale punim pogotkom. Pandev je snažno opalio prema Stojkiću koji uspijeva tek odbiti loptu, a na pravom mjestu je Eduardo koji glavom postiže svoj 17. prvenstveni pogodak. Dinamovo vodstvo uvelike je promijenilo sliku na travnjaku, pa su modri sve češće prijetili Stojkiću.

U 72. minuti ponovno je Pandev u odličnoj prilici, ali od prvijenca u Dinamovom dresu spriječila ga je intervencija Stojkića koji zadržava loptu na gol liniji. Deset minuta kasnije Dinamo je odlučio utakmicu. Luka Modrić je primio loptu na rubu šesnaesterca i uputio snažan i odmjeren udarac u sam donji lijevi kut Stojkićeva gola te povisio prednost modrih na 2:0.

Zbivalo se to u trenucima kada je na sjevernoj tribini izbila tučnjava između Bad Blue Boysa i policije. Svjedočili smo nizu ružnih scena, ali se gužva srećom vrlo brzo smirila, dok su najvjerniji Dinamovi navijači uputili još nekoliko poruka Dinamovoj upravi i Zdravku Mamiću. Očito je da se raskol između Boysa i klupskog vodstva ne stišava.

Dinamo je nakon drugog pogotka smirio igru i očekivao kraj susreta, što je Zagrebašima omogućilo nešto aktivniju igru i češće prijetnje Lončariću. U 89. minuti pogodili su i gredu i stativu, a samo minutu kasnije uspjeli su smanjiti prednost domaćina. Mario Mandžukić sam je promiješao Dinamovu obranu, poigrao se s Carlosom i mirno poslao loptu ispod istrčalog Lončarića. Vremena za potpuni povratak Zagreba nije bilo budući da je odmah nakon kretanja s centra glavni sudac utakmice i označio kraj susreta.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!