Nogomet

Hajduk - Zagreb: Hajdukovi promašaji ovog puta nekažnjeni

Bernard Jurišić • subota, 05.05.2007.

Slično kao i prije četiri dana u Šibeniku, Hajduk je i protiv Zagreba promašivao nevjerojatne stvari. Momčadi Miroslava Blaževića večeras je mogla biti potopljena i od Hajdukovaca, a ne samo od neumorne kiše koja je padala i uzrokovala 20-minutni prekid...

Već u 3. minuti zatresla se Zagrebova mreža. Gal je povukao loptu kroz sredinu i uposlio Jelavića, čiji udarac Stojkić odbija u vratnicu. Na nesreću gostiju akciju je pratio mladi Marin Ljubičić, koji "odbijanac" posprema u mrežu za 1:0. Bio je to drugi pogodak Hajdukovog juniora ovog tjedna, nakon što je donio bod Splićanima na Šubićevcu.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Zagreb uzvraća u 7. minuti, kada Pejić pronalazi glavu Parlova, no Runje je spreman. U tim trenucima nastavila se serija nesreća za Zagreb, koji je u Split ionako doputovao desetkovan. Zadnji igrač obrane Mišković se ozlijedio, pa je Blažević prvu izmjenu morao obaviti već u 10. minuti.

Hajduk je zagospodario terenom, pa je već u 14. minuti stigao i drugi pogodak. Hrgović je ubacio iz slobodnog udarca, Jelavić glavom spušta loptu Bušiću, koji ulazi iza leđa gostujuće obrane i mirno realizira za 2:0.

Slika 3 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Uslijedio je period igre u kojem je Hajduk mogao postići još nekoliko pogodaka. Posebno su raspoloženi bili Hrgović i dodavač Jelavić, koji su kombinirali u 22. minuti, no Hrgović je oklijevao pri udarcu. Dobio je drugu šansu već u narednoj minuti, no njegov oštar udarac Stojkić je uspio izboksati.

U 33. minuti Bušić uzvraća asistenciju Jelaviću, no njegov udarac zapinje između Stojkićevih nogu. Zagrebov vratar zaustavlja i Bušićev udarac u 37. minuti, kojeg mu je još jednom pripremio Jelavić.

Slika 5 od 6.
Foto: Bruno Karadža

I onda iznenadni povratak "pjesnika" u 39. minuti. Slobodan udarac s 18 metara odlično izvodi Miroslav Pejić, lijevom nogom pogađa suprotni kut Runje i vraća svoju momčad na dohvatljivih 2:1.

Drugi dio otvara jaka kiša i nesigurnost Runje na udarac Brkljače. Minutu kasnije Bartolović započinje svoj "promašaj show". Sve je obavio dobro osim udarca, prevario Šoljića, izbio sam pred Stojkića i dozvolio mu veliku obranu.

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Uslijedio je 20-minutni prekid uslijed nevremena i pada napona, koji je uzrokovao gašnje reflektora. Hajduk se vraća na teren željan novih pogodaka, no Stojkić je bio nepremostiva prepreka.

Kreće ubačajem Muse u 54. minuti, Gal je najviši u skoku, no Labudović odbija s gol-linije. Pet minuta kasnije Labudović loše vraća Stojkiću, Bušić presjeca i izlazi sam pred prazna vrata iskosa s lijeve strane, no umjesto mreže pogađa vratnicu.

U 67. minuti Gal puta, Bartolović skreće loptu na prvoj vratnici i vara Stojkića, no lopta odlazi pored vratnice. Isti igrač u 71. minuti puca na povratnu loptu, Stojkić je spreman.

Jedan od dva promašaja dana stiže u 82. minuti. Bušić odlično proigrava Bartolovića koji izlazi sam pred Stojkićem, kojeg je mogao pitati gdje želi loptu. Kao da ga je i pitao, Stojkić sjajno reagira i spašava svoju momčad rješenja utakmice.

Slika 4 od 5.
Foto: Bruno Karadža

U 85. minuti agilni Hrgović propušta prigodu postati igrač utakmice. Dvostruko dodavanje s Gabrićem izbacuje ga samog pred Zagrebova vratara, no umjesto mreže pogađa vanjski rub.

Drugi promašaj dana režira Gabrić. Buljat odlično prolazi lijevo i gura loptu usamljenom Gabriću koji dolazi do Stojkića i umjesto odlučnog udarca dozvoljava vrataru gostiju još jednu veliku obranu. No, u nastavku akcije Munhoz vraća loptu u sredinu gdje je Gabrić smješta u mrežu za konačnih 3:1.


Ivan Pudar, trener Hajduka: "Puno me nervirala naša loša realizacija. Stojkić jest dobar i iskusan vratar, ali način na koji su moji igrači dolazili pred njega i realizirali situacije jedan na jedan je loš. Bilo je tu i sebičnosti u nekoliko navrata, uvijek govorim da se lako vidi kad netko ne ulaže u sebe. I Runje je mogao reagirati bolje kod gola. Ipak, mogu biti zadovoljan pobjedom, iako je mogla i morala biti puno uvjerljivija."

Miroslav Blažević, trener Zagreba: "Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi. Poraz je za nas mogao biti i uvjerljiviji da nismo imali čudesnog vratar Stojkića. Nismo mogli napraviti više, ozljede Miškovića i Vrdoljaka su nas dodatno poremetile, a ionako nam nedostaje mnogo igrača. Pudar je shvatio da mu je adut igra u zraku, tako su nam dali prva dva pogotka i to je za nas bio neriješiv problem. Dinamo? Njihova dominacija postala je antipatična i pokušat ćemo ih zaustaviti, ali teško će biti s tako prorijeđenim snagama."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrolHNL
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!