Nogomet

Cibalia gradi momčad, Osijek daje napad

Hrvoje Rafaelić • nedjelja, 06.05.2007.

Impresivni nastupi Osijeka u Gradskom vrtu i Cibalije na Kantridi donijeli su ovim momčadima nekoliko igrača u najboljih 11. I dok je Cibalia upisala važne bodove, koji bi joj u konačnici mogli pomoći da bez kvalifikacija osigura Prvu HNL, Osijek je bez ikakvih briga lako se obračunao sa Međimurjem. Neki igrači pružili su impresivne nastupe, a zbog toga i postoji momčad kola. Da na trenutak i njihove učinke nagradimo...

Slika 1 od 2.

Vratar

Dragan Stojkić (Zagreb) - Iako je Stojkić primio tri gola na Poljudu, vratar Zagreba bio je najbolji pojedinac jučerašnjeg derbija. Niti jedan gol ne ide na njegovu dušu, a da nije bio raspoložen kao što je bio jučer, Zagreb bi se doma vratio sa pet-šest komada u mreži. Kapetan je posao obavio kapetanski.

Obrana

Boris Živković (Hajduk) - Stijena u srcu Hajdukove obrane jučer je odigrao maestralnu utakmicu. Zagrebovi napadači nisu se uspjeli sastati sa loptom upravo zbog impresivne Živkovićeve igre. Dominantan u zraku, neprelazan na travi. Hajduk počinje pripreme za novu sezonu i Europu, a upravo će Živković ovakvim predstavama biti pravi oslonac ekipe.

Boris Leutar (Cibalia) - Boris se borio kao lav ne bi li svojoj momčadi osigurao tri vrijedna boda koja bi ih ostavila u borbi za deseto mjesto Prve HNL. Zajedno sa svojom obranom neutralizirao je drugog strijelca lige Ahmada Sharbinija, a naigrao se nije niti Ivanov. Sve duge pokušaje Rijeke, Leutar je odnosio lakoćom, a to je bio temelj troboda na Kantridi. Impresivno.

Dino Drpić (Dinamo) - Obrana novog starog hrvatskog prvaka nije imala previše posla u utakmici sa Šibenikom, ali i ono malo opasnosti iz dalmatinskih kontri uspio je sprječiti Drpić, koji svakom utakmicom više postaje pravi obrambeni oslonac svoje momčadi. Dinamo opet nije primio gol, a Drpić i Schildenfeld odradili su solidan posao u obrani.

Vezni red

Drago Papa (Varteks) - Drago je protiv Slaven Belupa odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone. Prava napast po desnoj strani Varteksovog napada uspio je postići gol kojim je njegova momčad izjednačila rezultat. Na tome nije stao već je asistirao za pobjedonosni gol kojem je Varteks upisao treću pobjedu zaredom. Dugo se čekalo na ovakve njegove predstave, a one po Dalića dolaze u pravo vrijeme.

Mihael Mikić (Dinamo) - Napokon je popularni Mika odradio posao na pošten način kako se od njega i očekuje. Kada ne ide Eduardu ili Tadiću u napadu Dinama, akcije domaćih može završiti i Mikić. Malobrojna maksimirska publika mogla je svjedočiti odličnoj partiji domaćeg dečka koji je postigao dva gola, što bi neki rekli da je "čudo samo po sebi". Osim dva gola, nekoliko puta je odlično probio desnu stranu, ali njegove precizne ubačaje nisu iskoristili Dinamovi napadači.

Ivan Maroslavac (Cibalia) - Odličnu utakmicu odigrao je Maroslavac na Kantridi. Alfa i omega veznog reda Vinkovčana sudjelovao je u svim iole opasnim akcijama gostiju, a začetnik je akcije koja je predvodila vodstvu Cibalije. Poveznica između obrane i napada odigrao je maestralnu utakmicu, domaća obrana nije mu nikako mogla oduzeti loptu, a s nekoliko podvaljenih lopti podsjetio je na svoje najbolje dane.

Darko Čordaš (Kamen I.) - Dobar kao i obično. Čordaš junior je sigurno najbolji Kamenov igrač i vrlo vjerojatno sljedeće godine neće s njima nastupati u Drugoj HNL. Pokazao je to i u utakmici s Pulom gdje je bio prava napast za domaće igrače. Raspoložen pucački, opasan svih 90 minuta. Nekoliko puta preciznim asistencijama pronašao je suigrače u "mat" pozicijama, ali njegovi suigrači nisu bili prisebni.

Aleksandar Šolić (Osijek) - Mladi Riječanin u dresu Osijeka briljirao je u utakmici protiv Međimurja. Odličnu partiju okrunio je sa dva pogotka, a posebno je bio impresivan prvi kada je s desne strane napada okrenuo dva obrambena igrača gostiju, sjurio se iskosa u šesnaesterac i lagano ušao u peterac gdje Tomiću gura loptu kroz noge. Igrač laganog driblinga i odličnog pregleda igre, uz Jukića bio je najbolji pojedinac Osijeka.

Napad

Stjepan Jukić (Osijek) - Osijekova špica upisala je hattrick i tako dokazao da je Uprava njegovim dolaskom ostvarila pravi bingo. Uz već spomenutog Šolića, vladao je Gradskim vrtom i kao beba poigravao se međimurskom obranom. S desne, sa lijeve strane, kroz sredinu, Jukić je prolazio kako god je htio. Nije ni čudo što ga Zdravko Mamić spominje kao moguću prinovu Dinamove svlačionice. Impresivan nastup.

Andrej Kerić (Cibalia) - Zašto Cibalia odlazi sa tri boda s Kantride? Upravo zbog Kerića koji je prvo zabio za vodstvo gostiju, a onda je i zaradio najstrožu kaznu koju je sigurno realizirao njegov suigrač Bagarić. Koliko je bio "napaljen" na ovu utakmicu pokazuje i činjenica da je u nekoliko navrata dobro promješao domaću obranu, a pogotovo Budicina i Starčevića.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!