Automoto

Sato diskvalificiran

Ante Kojundžić • nedjelja, 01.10.2006.

Vozač Super Aguri momčadi, Japanac Takuma Sato diskvalificiran je s utrke koja se vozila za VN Kine zbog ignoriranja plavih zastava i ometanja vozača koji ga prestižu za cijeli krug…

Sato pred sam kraj utrke nije propustio Nicka Heidfelda u BMW-u koji ga je prestizao za cijeli krug. Tim ga je Japanac usporio te znatno pridonio košmaru koji se dogodio u posljednjem krugu VN Kine kada se u borbi za pozicije bili četiri vozača - Button, Barrichello, De la Rosa i Heidfeld. FIA je odlučila Sata kazniti brisanjem rezultata kojeg je postigao na utrci, a podsjećamo, osvojio je 14. poziciju.

Zbog istog razloga kažnjen je i Christijan Albers, vozač Spyker MF1 momčadi, ali njegova je kazna znatno blaža - na ukupno vrijeme u utrci dodano mu je 25 sekundi. To je već druga kazna za Nizozemskog vozača ovog vikenda. Prvu je dobio u subotu poslije kvalifikacija kad se nije odazvao sucima na vaganje bolida i zbog čega je morao startati deset mjesta unatrag u odnosu na osvojenu poziciju na kvalifikacijama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!