Automoto

Alonso propustio priliku, Schumacher ju iskoristio

Ante Kojundžić • nedjelja, 01.10.2006.

Fernando Alonso imao je priliku povećati svoje vodstvo u svjetskom prvenstvu ispred Michaela Schumachera, no njegova momčad je napravila previše pogrešaka i željeni rezultat je izostao, a pobjedu je odnio Schumacher…

Prije početka utrke očekivala se dominacija Renaulta po mokrim uvjetima staze pokraj Šangaja. Michelin je trebao donijeti tu prevagu u odnosu na Ferrari i Brigestone jer francuske gume puno bolje funkcioniraju po vlažnom od japanskih. Ipak, Michael Schumacher se pobrinuo da sve prognoze padnu u vodu: ''Presretan sam! Želim zahvaliti momčadi na odlično obavljenom poslu'', izjavio je uzbuđeni Schumacher.

''Krucijalni trenutak utrke se zbio nakon bokseva kad su se prebacivalo na suhe gume. Znao sam da, ako Fisichella i izađe ispred mene, će imati problema u prvom zavoju zbog temperature guma, a to se i dogodilo,'' objašnjava vodeći čovjek prvenstva. ''Do kraja utrke sam vozio oprezno, a kad su se uvjeti pogoršali imao sam dovoljno vodstvo pa nisam bio zabrinut da će me Fernando stići. Sad idemo u Suzuku, na stazu koju volim. Teško je predviđati išta, gume će opet biti ključne'', završio je Schumi.

Aktualni svjetski prvak je po drugi put ove sezone ispustio pobjedu po kišnim uvjetima. U Mađarskoj su Renault i Michelin također bili najbrža kombinacija na stazi, baš kao i u Kini, ali pogreške koje su napravili u Renaultu iskoristio je Schumacher na izvrstan način. ''Bila je ovo teška utrka za momčad jer smo ispustili izvrsnu priliku'', kazao je nakon utrke Alonso. ''Danas nećemo izmišljati isprike. Ovu utrku smo trebali dobiti jer su Renault i Michelin bili dominantni u svim uvjetima'', ogorčeno je rekao Pat Symonds, tehnički direktor Renaulta.

Alonso je pogriješio prilikom prvog boksa kad je odlučio na bolid staviti nove prednje gume, dok se Fisichella i Schumacher nisu odlučili na izmjenu istih: ''Odlučili smo naprijed staviti nove gume, ali pokazalo se da je to bila kriva odluka. Pred kraj utrke sam pokušao uloviti Michaela, ali nije bilo dovoljno krugova. Dan je za nas bio loš, no fantastična je ovo borba za naslov i u Japan odlazim s puno samopouzdanja. Danas smo imali najbrži bolid i imamo još dvije prilike za pobjedu. Vjerujem da ih mogu iskoristiti'', rekao je Alonso.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!