Zimski sportovi

NHL: Carolina i Dallas u rupi, Buffalo razbio "idiote"

Tomislav Pacak • utorak, 25.04.2006.

Četiri su momčadi od sinoć u velikoj 'rupi' uoči nastavke serije prvog kruga. Naime, Buffalo, New Jersey, Colorado i Montreal došli su do druge pobjede i vodstva od 2-0, a posebno teško bit će Carolini i Dallasu koji su poraze zabilježili na svom ledu...

Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 8:2 (2-0)

Sabresi su u drugoj utakmici uništili i ponizili Philadelphiju s 8:2, a već nakon dvije utakmice razvila se velika napetost između dviju momčadi. Naime, nakon što su već u prvoj trećini popili pet komada, Flyersi su do kraja igrali vrlo prljav hokej, što im je trener Buffala Lindy Ruff itekako zamjerio, nazvavši ih "idiotima".

"Koristite drugu riječ ako želite, ali mislim da su se baš tako ponašali. Što su se oni više ponašali kao idioti, to smo mi htjeli više igrati", pojasio je Ruff. A trener Flyersa, Ken Hitchcock, zamjerio je takvu izjavu Ruffu: "To je njegovo mišljenje. Vidio sam da njegove momčadi rade iste stvari. Stoga je bolje da ne priča o tome.". Trener Philadelphije odgovorio je na još jedno pitanje, te je izašao iz sobe, usput dobacivši nekoliko psovki na račun Ruffa. Bit će zanimljivo u nastavku ove serije, nema dvojbe...

A na ledu, postojala je samo jedna momčad. Buffalo je sve riješio već nakon prve trećine, a dominirali su J.P. Dumont i Jason Pominville koji su postigli po tri gola i dodali jednu asistenciju. Bilo je to osmi puta u povijesti doigravanja da su dva igrača iz iste momčadi imali hat-trick, prvi puta nakon 1997. kada su to učinili Mario Lemieux i Jaromir Jagr u dresu Pittsburgha.

Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 5:6 (2 pr.) (0-2)

Jedna od najboljih momčadi regularne sezone, Carolina, našla se u velikim problemima nakon dvije domaće utakmice protiv Montreala. Poraz od 6:5 u drugom produžetku Hurricanese je odveo na 0-2 uoči puta u Montreal gdje neće biti nimalo lako ostati u seriji. Gosti su sjajno otvorili susret, pogocima Bulisa, Rydera i Bonka poveli su 3:0 u prvoj trećini.

Ipak, Hurricanesi su se probudili, predvođeni s dva gola Roda Brind'Amoura te po jednim Cullena i Whitneyja, prelaze u vodstvo od 4:3. Kovaljev i Zednik donijeli su novo vodstvo Canadiensima, no Stillman 90 sekundi prije kraja poravnava rezultat.

Pobjednik je odlučen tek u drugom produžetku kada je pogodak za veliku pobjedu Habsa postigao Michael Ryder. Carolinu je opet 'pokopala' katastrofalna večer vratara Martina Gerbera koji je morao biti zamijenjen, nakon što je u dvije utakmice od 34 udarca čak devet propustio u gol.

New Jersey Devils - NY Rangers 4:1 (2-0)

Momčad s najboljom formom u NHL, New Jersey, nije imala problema ni u drugoj utakmici protiv Rangersa koji su u playoff ušli sa pet poraza u nizu. K tome, Rangersi nisu mogli računati na daleko najboljeg igrača i strijelca Jaromira Jagra, pa sigurna pobjeda Devilsa nimalo ne čudi.

John Madden postigao je tri gola, od čega čak dva s igračem manje, dok je jedan dodao Brian Gionta. Blair Betts zabio je za New York, a sve ostale udarce (25) obranio je Martin Brodeur.

Dallas Stars - Colorado Avalanche 4:5 (2 pr.) (0-2)

Kao i prije dvije godine, Colorado je poveo u seriji protiv Dallasa s 2-0, no ovoga puta to je učinio u gostima, što znači da će Starsi imati vrlo težak zadatak žele li proći u konferencijsko polufinale. Odlučujući pogodak postigao je Joe Šakić u drugom produžetku, što mu je sedmi pogodak u produžetku u doigravanju čime je srušio NHL rekord.

Zanimljivo, samo trenutak prije Jason Arnott je s druge strane pogodio okvir gola iz vrlo izgledne situacije... Zvijezde sinoć nisu bile naklonjene Starsima. Inače, Colorado je poveo s 3:0 pogocima Brunettea, Blakea i Hejduka, no Starsi su to vodstvo stigli i prestigli zahvaljujući Lehtinenu (2), Jokinenu i Modanu. Produžetak je "lavini" osigurao Brett Clark s igračem manje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!