Zimski sportovi

NHL: Carolina i Dallas izgubili prednost

Branimir Korać • nedjelja, 23.04.2006.

Colorado i Montreal ostvarili su važne gostujuće pobjede u prvim susretima prvog kruga doigravanja. Avalanche je na gostovanju bio bolji od Dallasa, a Montreal je razvalio Carolinu. Vrlo visok poraz upisali su Rangersi kod Devilsa...

New Jersey Devilsi apsolutno su nadigrali New York Rangerse u prvom susretu i s uvjerljivih 6:1 došli do prednosti u seriji. Računajući i regularni dio sezone, Devilsima je ovo 12. uzastopna pobjeda, a izborena je zahvaljujući odličnoj realizaciji power playa. Patrik Elias bio je dvostruki strijelac, a po jedan gol dodali su Scott Gomez, Ken Klee, BNrian Rafalski i Jamie Langenbrunner. Pogodak za Rangerse postigao je Petr Prucha.

"Upozoreni smo prije utakmice da će kao i u regularnom dijelu sezone igrati dosta grubo i da bi mogla presuditi realizacija igrača više. Bili smo koncentrirani i mislim da smo zasluženo slavili", rekao je dvostruki strijelac Patrik Elias.

Colorado je u seriju s Dallasom ušao u negativnom nizu. U posljednjih 16 susreta ubilježili su čak deset poraza, ali bili su najbolji kada je bilo najpotrebnije i u gostima dobili Dallas 5:2. Starsi su sjajno otvorili utakmicu i preko Morrowa i Guerina poveli 2:0. Tada kreće lavina i Hejduk, Wolski, Blake, Liles i Clark rade preokret.

"Ponekad startanje u gostima u seriji nije loša stvar. Pritisak je manji i možete opuštenije igrati tu prvu utakmicu. Mi smo to iskoristili, a obzirom da smo s Dallasom igrali četiri puta ove sezone, znali smo što možemo očekivati. Dozvolili su nam da vodimo igru i mi smo to kaznili", izjavio je trener Avsa Joel Quenneville.

Carolina je katastrofalno startala u seriju s Montrealom. U prvom susretu poražena je na svom ledu 6:1. A počelo je dobro po Hurricanse, već u 50. sekundi Cullen postiže pogodak. No, to je bilo i sve. Nakon tog pogotka Christopher Huet brani i nemoguće i Montreal preokreeće i stvara veliku razliku. Na vratima Caroline stajao je ne toliko raspoloženi Gerber koji je skinuo tek 15 udaraca. Huet je obranio 42... Pogotke za Montreal postigli su Kovaljev dva te po jedan Bouillon, Bonk, Higgins i Souray.

"Primio sam gol u 50. sekundi. Nekad je jednostavno tako, moraš zaboraviti na to i pokušati svaki udarac obraniti. Danas sam imao sreće, sve me je išlo i to je tako. Tko zna, možda već u slijedećem susretu ne bude tako", skromno je rekao Huet.

Buffalo je u očekivano teškom dvoboju svladao Philadelphiju 3:2 nakon dva produžetka. Connolly i McKee donijeli su prednost Buffalo nakon 25 minuta, ali prvo Knuble, a nakon njega i Gagne svega minutu i pol prije isteka 60. minute spašavaju Flyerse. U drugom produžetku Briere donosi pobjedu Sabresima.

"Govorili su kako smo neiskusni, kako nećemo izdržati protiv iskusnijih Flyersa, ali pokazali smo im da možemo. Zadržali smo i u produžecima našu igru i zasluženoi pobijedili", rekao je nakon susreta Briere.

NHL doigravanje:
New Jersey - NY Rangers 6:1 (1-0), Dallas - Colorado 2:5 (0-1), Buffalo - Philadelphia 3:2 2 p. (1-0), Carolina - Montreal 1:6 (0-1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!