Nogomet

Kamen I. - Dinamo: Modri pretvaraju Kamen u prah

Zoran Zdelar • subota, 22.04.2006.

Dinamo je uspio danas osvojiti važna tri boda, koja su samo potvrdila da je glavni pretendent na titulu prvenstva. Dinamovci su krenuli ofenzivno već na samom početku, u prvom ozbiljnijem napadu došli do vodstva pogotkom Bošnjaka. U prvom poluvremenu zatresla se i mreža Turine nakon pogotka Lakića, da bi u drugom poluvremenu Dinamu pobjedu od 1:3 donijeli Bošnjak i Modrić

Otputovali su danas Dinamovci u Veliku s velikim bremenom. Pobjeda se postavljala kao imperativ, novi poraz teško bi pogodio maksimirsku svlačionicu i upravu pred derbi koji će sljedeće subote odlučiti o prvaku. Kamen Ingrad je ove sezone modrima najdraža “mušterija”, u tri prijašnja susreta Dinamo bilježi sve tri pobjede, a postigli su im čak 12 pogodaka, dok su primili tek jedan, nadali su se danas nastavku te serije, jer upravo je realizacija to što posljednja dva mjeseca muči Modri United, igra nije nikad bila upitna.

Za Dinamo i njegove navijače, utakmica nije mogla bolje krenuti. U 6. minuti pri prvom ozbiljnijem napadu već pada pogodak. Dinamov playmaker Luka Modrić uspješno dugom loptom upošljava, od danas (ponovno) najboljeg strijelca Prve HNL, Ivana Bošnjaka koji s vanjskog ruba šesterca precizno i snažno gađa i - pogađa. Dalo je to naslutiti da bi se opet mogla ponoviti golijada na utakmici Dinama i Kamena, pogotovo nakon što Dinamovi nogometaši nisu prestali s opsadom vrata Kamena, ali priča je nešto kasnije krenula na drugu stranu…

U sljedećih 15 minuta Dinamo je mogao već voditi i s tri-četiri pogotka razlike, a Ivan Bošnjak je mogao biti igrač kola, ali plavokosom napadaču Dinama nije više uspijevalo matirati Matasa. Učestala je fraza sportskih novinara kako nakon “nebrojenih” promašaja uobičajeno stiže kazna, a da to nije samo poštapalica, već da ima i istine u tome uvjerili su se svi u 37. minuti kada na desnoj strani terena Dino Drpić donosi katastrofalnu procjenu, te dopušta lopti da ga preleti. Bolju procjenu od njega donio je pak Srđan Lakić koji uspijeva doći do lopte, pa mu nečuvanom nije bio problem zapucati mirno na Turinina vrata za izjednačenje rezultata. Drpić se sada prometnuo možda i u najslabiju kariku prve momčadi, nakon što je katastrofalnu odluku donio i na derbiju igranom prošlog tjedna na Poljudu te skrivio primljeni pogodak, a ujedno i poraz.

Josip Kuže očito je pritisnuo svoju pulene u svlačionici te su u drugo poluvrijeme ušli još motiviranijim, još ofenzivniji. Ukratko rečeno, napadi Dinama nisu jenjavali. Prijetio je svatko tko je stigao, od kapetana Zorana Mamića preko Modrića pa do napadača Eduarda i Bošnjaka. U 53. minuti sve se to isplaćuje, kada Tomić ruši Eduarda u kaznenom prostoru, a sudac Novak bez previše dvoumljenja pokazuje na bijelu točku, a izvođenje tog udarca Eduardo prepušta Bošnjaku, koji vraća vodstvo u Dinamove ruke.

U 65. minuti, iznimno ružan prizor na stadionu Kamena. Ponajbolji Dinamov igrač ove sezone, Etto, koji slovi kao iznimno mirna osoba, rukom udara Božića te mu sudac pokazuje izravni crveni karton. Nepunih minutu nakon tog nemilog ispada Ettoa, navijači Dinama imaju novi razlog za slavlje. Nakon dvostrukog pasa između Modrića i Eduarda tijekom kojeg iz igre ispada cijela domaća obrana, Modrić pogađa za povećanje vodstva na 1:3. Imali su Dinamovci još prilika poslije toga prilika za nova slavlja, no ipak nije bilo više dovoljno koncentracije niti mirnoće u završnicama napada.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!