Zimski sportovi

NHL: Luongo zaustavio Tampu

Branimir Korać • subota, 08.10.2005.

Branitelji naslova prvaka Tampa Bay Lightning upisala je poraz na gostovanju kod Floride 2:0. Vratar domaćina Roberto Luongo ostvario je i drugi ovosezonski shutout...

Odlična Florida i Luongo zaustavili su Tampu. Druga utakmica i drugi shutout za Luonga i novu pobjedu Panthersa. "U obje utakmice ključne pogotke postigli smo u trećoj četvrtini. Igramo odlično u obrani i to mi uveliko olakšava posao", izjavio je Luongo.

Florida je povela u samoj završnici susreta, u 58. minuti preko Kolnika. Tampa tada vadi s gola Grahamea i minutu kasnije Panthersi povisuju na 2:0 preko Ollija Jokinena.

Odlični dvojac Forsberg-Gagne odveo je Flyerse do pobjede u susretu s Devilsima. Philadelphia je slavila 5:2 protiv New Jerseya uz dva pogotka Gagnea i dvije asistencije Forsberga. Gosti iz New Jerseya su poveli 2:0 preko Langenbrunnera i Mogilnija da bi uoči posljednjih 20 minuta Gagne s dva pogotka poravnao. Već u prvoj minuti treće trećine Simdovodi Flyerse u vodstvo, a pobjedu im potvrđuju Handzus i Stevenson.

Rookie vratar Caroline Cam Ward zaustavio je Pittsburgh u kaznenim udarcima i uzeo zasluge za Carolininu pobjedu 3:3. Nakon produžetka bilo je 2:2 da bi u dodatnim udarcima Ward obranio pokušaje Crosbyja, Lemieuxa i Palffyja i osigurao pobjedu Hurricansima. Pogodak za pobjedu postigao je Stillman. Inače, Carolina je već u prvoj trećini povela 2:0 pogocima Staala i Stillmana, a u posljednjih 20 minuta poravnavaju Malone i Palffy. Palffy je izjednačenje Penguinsima donio manje od minutu i pol prije kraja susreta.

Calgary je na gostovanju svladao Columbus s 3:1. Donovan, Langkow i McCarty pogodili su za Flamese dok je strijelac za Blue Jacketse bio Letowski.

Peter Bondra potopio je svoj nekadašnji klub Washington s pogotkom i dvije asistencije u pobjedi Atlante od čak 7:3. Superuvjerljiva Atlanta potpuno je dominirala i zasluženo slavila. Posljednja dva pogotka postigla je na prazan gol obzirom da su Capitalsi krenuli na sve ili ništa. Pogotke za Trasherse uz Bondru su postigli Modry, Holik, Savard, Boulton, Kozlov i Hossa. Strijelci za Washington bili su Biron, Willsie i Cassels.

Raspoloženi Ryan Miller na vratima Buffala najzaslužniji je za visoku pobjedu nad jakim Bostonom 4:1. Miller je upisao čak 35, a nije puno zaostajao niti kolega s druge strane leda Raycroft koji je upisao 37 obrana, ali četiri paka završila su iza njegovih leđa. Pogotke za Sabrese postigli su Dumont, Grier, Kotalik i Afinogenov, a za Boston Murray.

Odličnu utakmicu odradio je Chicago protiv San Josea slavivši 6:3. Impresivan je bio rookie Blackhawksa Pavel Vorobjev koji je u vrlo dobroj predstavi upisao dva pogotka i asistenciju. Već nakon 22 minute Chicago je imao 4:0 pogocima Vandermeera, Ruutua, Arnasona i Cullimorea. Do kraja susreta Vorobjev zapečaćuje sudbinu Sharksa za koje pogađaju Sturm, McLaren i Michalek.

NHL, 08.10.2005.:
Carolina - Pittsburgh 3:2 (kazneni udarci), Columbus - Calgary 1:3, Philadelphia - New Jersey 5:2, Washington - Atlanta 3:7, Florida - Tampa Bay 2:0, Buffalo - Boston 4:1, Chicago - San Jose 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!