Zimski sportovi

NHL: Crosby zabio, treći poraz Penguinsa

Branimir Korać • nedjelja, 09.10.2005.

Mlada rookie zvijezda Sidney Crosby zabio je svoj prvi NHL pogodak, ali Penguinsi su i u drugom uzastopnom susretu upisali poraz nakon produžetka. Ovaj put svladao ih je Boston...

Sidney Crosby pokazao je zašto ga smatraju sigurnim izborom za veliku buduću zvijezdu. Odigrao je sjajan meč za Penguinse protiv Bruinsa, ali niti to im nije pomoglo da dođu do pobjede i upisali su poraz 7:6. Jedan od razloga je nešto lošija igra legendarnog Maria Lemieuxa koji se noćas nije iskazao.

"Ovo je potpuno drugačija igra od onog što smo radili prije dvije godine. Puno više klizanja, puno brže se igra, oduševljen sam. Istina, ja nisam dao veliki doprinos, ali priviknut ću se", priznao je Lemieux.

Vezane vijesti

Pittsburgh je uoči posljednje trećine imao vodstvo 6:4, ali Boston je pogocima Murraya i Boyesa izborio produžetak. Pobjedu im je donio Murray u drugoj minuti produžetka.

Ottawa je s lakih 5:0 svladala Buffalo. Na golu Senatoresa stajao je raspoloženi Dominik Hašek koji je s 35 obrana došao do prvog shutouta sezone. Strijelci za Ottawu bili su Spezza, Neil, Havlat, Redden i Heatley.

Atlanta je s 8:1 ponizila Washington. Neraspoložena obrana Washingtona nije imala rješenja za brzu i poletnu momčad Trashersa koja je lako spremala pak iza leđa Kolziga. Bondra je bio dvostruki strijelac, a po jednom su pogađali de Vries, Aubin, Mellanby, Savard, Hossa i Stefan. Strijelac za Washington bio je Heward.

Montreal je iznenadio Maple Leafse na njihovom ledu i odnio pobjedu 5:4. Pobjednički pogodak postigao je Mike Ribeiro četiri i pol minute prije kraja susreta. Minimalnu pobjedu upisali su i Islandersi protiv Caroline. Slavili su 3:2, a velike zasluge idu i Di Pietru koji je obranio čak 40 udaraca. Strijelci za Islanderse bili su Blake, Satan i Bates, a za Carolinu oba pogotka postigao je ove sezone sjajni Staal.

Tampa je s teških 2:1 svladala Floridu. Modin i St.Louis bili su strijelci za Tampu, a minutu prije kraja poraz Floride ublažio je Nieuwendyk.

Zahvaljujući pogotku Briana Rafalskog u produžetku, New Jersey je bio bolji od New York Rangersa s 3:2. Veliki preokret napravio je St.Louis kod San Josea. Sharksi su imali plus dva uoči posljednje trećine, ali nisu izdržali i upisali su poraz 7:6. Pobjednički pogodak postigao je Cheechoo dvije minute prije kraja. Colorado je slavio u Dallasu 3:2 pogotkom Svatosa u 58. minuti.

NHL, 09.10.2005.:
Ottawa - Buffalo 5:0, Atlanta - Washington 8:1, Toronto - Montreal 4:5, NY Islanders - Carolina 3:2, Tampa Bay - Florida 2:1, Pittsburgh - Boston 6:7 (produžetak), New Jersey - NY Rangers 3:2 (produžetak), Nashville - Anaheim 4:2, St.Louis - San Jose 6:7, Dallas - Colorado 2:3, Edmonton - Vancouver 4:3, Phoenix - Minnesota 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!