Zimski sportovi

NHL: Gretzky ponovno bez pobjede

Tomislav Pacak • petak, 07.10.2005.

Ni u svom drugom trenerskom nastupu, legendarni Wayne Gretzky nije stigao do pobjede, bolji od "kojota" bili su LA Kingsi. Da stvar bude gora, najbolji hokejaš svih vremena napravio je i prvu veću trenersku pogrešku...

Naime, treneri prije utakmice moraju potpisati sastave za dvoboj, a Gretzky je potpisao sastav koji je bio pogrešno složen, zbog čega su "kojoti" morali igrati bez Fredrika Sjostroma cijeli susret. Trener Kingsa, Andy Murray, pokušao je utješiti Gretzkog poslije susreta: "To se događa cijelo vrijeme. Siguran sam da se i meni dogodilo."

Kingsi su s 3:2 svladali "kojote", koji su istim rezultatom izgubili i noć prije u Vancouveru, ostavivši tako Gretzkog bez pobjede u prva dva trenerska nastupa. Ipak, večer su Kanađaninu uljepšali navijači u Staples Centru priredivši mu ovacije za osam sjajnih godina koje je dao "kraljevima".

Vezane vijesti

Robitallie, Frolov i Demitra zabili su za Kingse, koji su prve večeri izgubili u Dallasu s 5:4 nakon što su vodili 4:0 poslije prve trećine. Za Phoenix su strijelci bili Kolanos i Saprykin.

Detroit je i drugi puta u dvije večeri svladao St. Louis, no u gostima je bilo teže nego doma. Nakon što su kod kuće slavili s uvjerljivih 5:1, Red Wingsi su se u St. Louisu izvukli s 4:3, iako su Blues imali niz dobrih prilika na kraju za izjednačenje. Lang je zabilježio gol i asistenciju za Wingse, Jason Williams dodao je tri asista, dok je Doug Weight imao učinak od gola i asistencije za Blues.

National Hockey League, 6. listopada: NY Rangers - Montreal 3:4 (pr.), LA Kings - Phoenix 3:2, St. Louis - Detroit 3:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!