Nogomet

Inter - Varteks: Varaždinci iskoristili neuigranost domaćina

Igor Petrinović • subota, 10.09.2005.

Slika 3 od 3.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Mlada momčad varaždinskog Varteksa prošla je neokrznuta kroz Zaprešić, zasluženo osvojivši tri boda protiv neuvjeljivog i neuigranog Intera. Trener Srečko Bogdan od prve minute u vatru je posalo pridošlice u momčad Udarevića, Ješea, Štroka i Karića, no ispostavilo se da mu je to više odmoglo nego pomoglo.

Inter je postavio ofenzvinu formaciju sa Štrokom i Poljakom iza Karića i Gondžića, odlučno krenuvši po tri boda koja bi ga lansirala u gornju polovicu prvenstvene ljestvice. Ali od samog početka gosti su dali do znanja da se u Zaprešić nisu došli braniti. Već u 10. minuti uslijedila je potvrda njihovih namjera. Melnjak je fenomenalno ubacio sa lijeve strane, lopta je preletjela vratara Kranjčeca, a na vrhu peterca našao se Halilović koji je loptu glavom pospremio u mrežu. 0:1.

Odmah zatim, igru je zbog ozlijede morao napustiti Gondžić pa se Kariću u napadu pridružio Gulić. Inter se nakon primljenog zgoditka trgnuo, pa je uslijedilo razdoblje jalove premoći domaćina koje su rezultirale tek s nekoliko kornera, te u 27. minuti jednom dobrom prilikom Ceraja. Njemu je Karić lijepo progurao loptu, a Interov bočni igrač, iako sam pred vratarom Vranjićem, iskosa je gađao jako, ali vrlo neprecizno.

Varteks je cijelo to vrijeme bio opasniji preko svojih kontri i polukontri, a odlično su kao polušpice funkcionirali Jertec i Halilović koji su oduzeli nekoliko lopti na polovici domaćina. Tako su gosti u posljednjih 15-ak minuta počeli nizati prigode.

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U 30. minuti nakon jedne takve poklonjene lopte Ješea, udarac Benka s vrha šesnaesterca domaći vratar Kranjčec jedva skreće u korner. Par minuta poslije, nakon nove greške, Halilovićeva povratna lopta dolazi na nogu Posavca. Kranjčec je već bio na podu, ali udarac Varteksovog veznjaka je blokiran.

Zatim je opet pogriješio Ješe koji je u pokušaju da ispuca loptu iz kaznenog prostora, umalo lobao vlastitog golmana, a Plantićev slobodnjak sa preko 30 metara Kranjčec paradom odbija u korner. U posljednjoj minuti nastavka, Jertec je prodro u šesnaesterac, otresao Skulića, oštro pucao, ali Kranjčec ponovno efektno brani.

U drugom dijelu, Piškor je unio malo živosti u igru Zaprešićana. Inter je stvarao prilike, ali su gosti sve raščišćavali na vrijeme pa domaćini nisu dolazili do završnog udarca. Tek je priliku imao Udarević u 56. minuti nakon skraćenog kornera, ali je njegov udarac glavom sa 6-7 metara otišao pokraj stative. Zatim je uslijedila kazna.

Karić je izgubio jednu loptu na 40-ak metara od Varteksovog gola. Halilović je povukao kontru, te odlično pronašao usamljenog Benka koji je sam došao pred Kranjčeca i oštrim udarcem matirao domaćeg golmana. 0:2.

Par minuta poslije, igru je napustio Jertec nakon bodychecka Udarevića koji je dobio samo žuti karton. Imao je odličnu priliku ponovno Benko, pa je pokušao Šafarić iz voleja, no kad je iz igre u 73. minuti izašao i Halilović, igra se u potpunosti umirila. Pogodak Intera tako je došao pomalo neočekivano.

U 80. minuti slobodni udarac izveo je Piškor. Centrirao je u šesnaesterac, a gosti su pokušali postaviti offside zamku. Karić je ostao u zaleđu, ali je Gulić došao iz drugog plana te ostao jedan-na-jedan s Vranjićem, zaobišao ga i poslao loptu u praznu mrežu. 1:2.

Slika 2 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

No umjesto izjednačenja, do kraja utakmice puno smo bili bliže povećanju vodstva. U 88. minuti Šafarić je iz blizine pogodio stativu, a slobodni udarac s 25 metara istog igrača, vratar Kranjčec efektno izbija u korner. Samo jednu polupriliku za domaće imao je Štrok pokušavši jednu 'svijeću' pogoditi efektnim volejem, no promašio je cijelu loptu.

Zlatko Dalić, trener Varteksa: "U svim segmentima igre bili smo bolji. Puno nam znači pobjeda nakon dva poraza od Dinama i Rijeke, te nakon problema u svlačionici uzokovane financijskim poteškoćama. Pred kraj smo doveli u pitanje našu pobjedu zbog jedne neopreznosti i postavljanja offside zamke. Naš je cilj osvojiti još 18 bodova i ući u Ligu za prvaka. Priželjkivali smo da se njihova četiri nova igrača još nisu uigrali i naša želja nam se ostvarila".

Srećko Bogdan, trener Intera: "Naša momčad nije bila prava, a Varteks je iskoristio naše greške. Mi smo njima stvarali šanse dajući im lopte u noge, ali srećom nisu sve te prilike iskoristili. Igračima koji su došli, njima nedostaje igre i utakmica da dođu k sebi, no to ne umanjuje zasluženu pobjedu Varteksa. Svi ostali se trebaju staviti u funkciju ekipe, svaki od njih treba shvatiti da samo kolektivnom igrom možemo napraviti rezultat. Svaki igrač je zamjenjiv i tako će i dalje biti."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!