Nogomet

Hajduk - Cibalia: U posljednji trenutak spas od nove blamaže

Bernard Jurišić • subota, 27.08.2005.

Samo dvije minute dijelile su Cibaliju od velike pobjede na Poljudu, a Hajduka od novog uragana loših vibracija i atmosfere. Ni bod kod kuće za Hajduk nikako nije uspjeh, ali prvenstveni prvijenac Krešimira Makarina u 88. minuti ipak je spriječio novu blamažu Hajdukove momčadi.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Dok Cibalia nije postigla pogodak, gledali smo lošu, negledljivu utakmicu, u kojoj je do izražaja dolazila sva "raskoš talenta" domaće momčadi. Tek nakon primljenog pogotka, splitska momčad malo se trgnula, nekoliko puta zaprijetila, na kraju ipak i izjednačila.

Gosti su otvorili utakmicu pokušajem Križanovića iz slobodnog udarca u 13. minuti. Prvu bilo kakvu prijetnju pred Kalinićem "skuhao" je Grgurović iz slobodnog udarca tek u 23. minuti.

Tomislav Bušić bio je tragičar prvog dijela, jer je dvaput promašivao mrežu Vinkovačana sa samo dva-tri metra od gol linije. Prvi put u 28. minuti nakon udarca Kranjčara i obrane Kalinića, drugi put u 36. minuti, kada mu je loptu "podvalio" Munhoz.

U 43. minuti Cibalia promašuje prvu stopostotnu prigodu. Knežević je "okrenuo" Granića gotovo na centru, sjurio se sam prema Kali, koji pravovremeno izlazi pred vinkovačkog napadača i brani njegov udarac.

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

U 58. minuti Đolonga ubacuje loptu paralelno s gol-linijom, no na drugoj vratnici trenutak prije Makarina loptu skreće Bagarić. Dvije minute kasnije Kranjčar prijeti s dvadesetak metara, neprecizno.

A onda, novi "biser" splitske obrane. Ratković dobiva loptu u šesnaestercu i triput dobiva šansu uputiti je prema vratima. Miladin ne uspjeva očistiti ispred njega, a ovaj "špicom" šalje loptu u nebranjeni Kalin kut za 0:1. I novu salvu zvižduka i uvreda domaćim igračima, treneru i upravi.

No, samo tri minute kasnije, moglo je biti i gore. Stihijski odlazak "svi u napad" rezultirao je kontrom u kojoj su s centra čak tri igrača Cibalije krenula u borbu s usamljenim Granićem i Kalom. Kad su došli do šesnaesterca, Stojanovski puca, Kale dvaput brani i potvrđuje tezu da najveći problem Hajduka sigurno nisu - vratari. Niti će dolazak Pletikose puno toga promijeniti.

Slika 3 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Nakon ovakve propuštete prigode Vinkovčana, bilo je za očekivati kaznu. Jedan od rijetkih pozitivnih domaćih igrača, mladi stoper Čutuk, ubacuje loptu u 73. minuti, Bušić trzajem glavom gađa desni kut, no Kalinić paradom brani. Gosti prijete novom kontrom i u 77. minuti, no Stojanovski malo kasni na ubačaj Ratkovića.

Preokret donosi ulazak Ćaćića. Jedna dobra lopta "kroz obranu" došla je do Makarina, koji silovitim udarcem "buši" vinkovačkog vratara za 1:1. Hajduk se ipak spasio blamaže, no gledajući današnju igru, ako se nešto drastično ne promijeni, blamaža je samo odgođena. Za 15 dana i derbi u Maksimiru.


Miroslav Blažević, trener Hajduka: "Žalim za našim propuštenim prigodama, rezultat je odraz naše neefikasnosti. Imali smo puno više prigoda nego Cibalia, nažalost, moja ekipa je i daslje u traumatičnom stanju i teško se s time nosi. Bušić mi je enigma, potpuno je izvan forme, ali drugu opciju u vrhu napada nisam imao. Za derbi u Maksimiru vratit će nam se četiri važna igrača na koje danas nismo mogli računati, a ova momčad nema takvu kvalitetu da toliko igrača može nadoknaditi. Danas smo igrali s igračem manje, jer Šuto nije napravio ništa što sam od njega tražio. Predsjednik je najavio četiri boda protiv Cibalije i Dinama, evo, osvojili smo jedan."

Davor Mladina, trener Cibalije: "Vidjeli ste da smo igrali hrabro, kako smo i najavljivali. Znali smo da je Hajduk u šoku, moji momci odigrali su kvalitetnu utakmicu i kad sve zbrojim rezultatom mogu biti zadovoljan. Naravno da žalim za propuštenom kontrom u 68. minuti, jer mi iskustvo govori da kad to promašiš - gubiš, no na kraju moram biti zadovoljan i bodom u Splitu."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!