Nogomet

Osijek - Zadar: Još jedan remi u Gradskom vrtu

Vedran Stilin • subota, 14.05.2005.

U sedmom kolu Lige za ostanak Osječani su na svom Gradskom vrtu ugostili "davljenike" iz Zadra pred koje je bio postavljen imperativ pobjede da dođu do bodova spasa ukoliko žele i naredne sezone igrati u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Teško probavljiva utakmica završila je najrealnijim ishodom, 1:1, čime nijedna momčad ne može biti zadovoljna, a ponajmanje 500 okupljenih gledatelja.

Počelo je sve prilikom Barnjaka u 6. minuti, ali vratar Osječana Skender odlično reagira te izbija loptu u korner. Pet minuta nakon toga domaćini dolaze do prve šanse u kojoj Primorac upošljava mladog Tadića, ovaj odlično puca s 20-ak metara, ali vratar Zadrana Rogić je na visini zadatka.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Tada je započeo period loše igre s obje strane u kojemu je lopta većinom kružila oko sredine igrališta. Ipak, ofenzivnije orijentirani gosti stvaraju poluprilike želeći doći do vodstva. Tako je nakon centaršuta Gudelja s lijeve strane Barnjak bio najviši u skoku, no lopta odlazi preko gola. Samo minutu nakon toga dogodio se šok u Gradskom vrtu. Glavni kreativac u zadarskim redovima Prpić svojim varkama izbacio je domaću obranu i odlično podvalio loptu Barnjaku koji se iznenada našao sam pred Skenderom i pogodio ispod njega za vodstvo.

Osječani tada ubacuju u višu brzinu te kapetan Balatinac dobro upošljava Milardovića, nakon čega potonji puca preko gola s 20-ak metara. To je bila uvertira za ono što je uslijedilo minutu poslije. Primorac s desne strane upućuje snažnu loptu u gostujući kazneni prostor, zadarska obrana nesigurno reagira te Tadić volejem izjednačuje na 1:1. To je ujedno prvi proljetni pogodak mladog reprezentativca koji je samo za ovaj susret stigao iz Češke s kvalifikacija mlade U-19 reprezentacije.

Nastavak susreta ponudio je puno lošiju igru s obje strane tako da se na prilike moralo čekati više od 20 minuta. U 67. minuti Nađ s desne strane preciznom loptom nabacuje za Primorca koji zaboravljen od strane zadarske obrane ne uspijeva svladati Rogića. Deset minuta nakon toga viđena je najbolja prilika drugog dijela. Tokić izvodi udarac iz kuta s lijeve strane, Bubalo najviše skače, nakon čega lopta dolazi do Primorca koji iz izgledne prilike trese prečku gostiju.

Osječani su tada pokazivali veću želju za "punim plijen", dok gosti čekaju svoje prilike iz kontri. U domaćim redovima najraspoloženiji je bio Tadić koji se u 83. minuti odlično izborio za jednu visoku loptu nakon čega je uslijedilo dodavanje za Primorca. Ovaj s desetak metara od gola izlazi sam pred Rogića, no njegov udarac završava visoko iznad grede. Zadrani su istom mjerom uzvratili par minuta kasnije, ali odličnu akciju Prpića i Suraća ne okončava Gudelj sa svega dva metra od Skenderovog gola.

U sudačkoj nadoknadi vidno rastrešeni gosti tražili su jedanaesterac nakon pada Suraća u domaćem kaznenom prostoru, ali sudac Edo Trivković ostao je nijem na želje Zadrana. To je uzrujalo trenera Sinovčića koji je svoj bijes iskalio na kanti s vodom ne bivši za to kažnjen jer je samo trenutak kasnije Trivković označio kraj susreta. Konačan ishod ne ulijeva nadu da ćemo Zadar i iduće sezone gledati u 1. HNL, dok je pred Osijekom ostao zadatak da teoretski potvrde svoj prvoligaški status za narednu godinu.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!