Nogomet

Slišković: "Više sretno, nego zasluženo"

Bernard Jurišić • nedjelja, 05.12.2004.

Nakon velikog derbija u kojem je Hajduk pobjedom umaknuo Dinamu na velikih 8 bodova prednosti uoči zimske stanke, akteri utakmice složili su se u jednom. Dinamo je dominirao prvim poluvremenom, no Hajduk je znao iskoristiti pogreške...

Uoči početka utakmice, Hajduk je počastio hrvatskog paraolimpijca, Dubrovčanina Mihovila Španju Hajdukovim dresom s brojem 3, u čast tri medalje koje je Španja osvojio u Ateni.

Derbi je protekao u odličnoj atmosferi, koju su pokvarile tek dimne zavjese koje su u nekoliko navrata prekidale susret i dovele ga na rub regularnosti. Navijačkih sukoba nije bilo ni prije, ni nakon utakmice, a navijačke skupine poslušale su apel za sportskim bodrenjem svoje momčadi. Policija je imala problema tek sa "standardnim" problemima, prije svih pijanstvom, koje je bilo glavni razlog lišavanja slobode nekoliko desetaka uglavnom domaćih navijača.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Nakon utakmice, domaćini su bili razumljivo zadovoljni postignutim, a Dinamov orkestar djelovao je vrlo deprimirano.

Blaž Slišković, trener Hajduka: "Dinamu je pripalo prvo poluvrijeme, vidjelo se da su došli pobijediti. Mi smo imali dosta sreće u prvom dijelu, jer smo na poluvrijeme mogli otići i s dva, tri pogotka zaostatka. Na poluvremenu smo se pokušali 'zakrpiti', jer smo vjerovali da Dinamo neće moći još dugo držati visoki ritam. Uspjeli smo iskoristiti šansu koja nam se ukazala, ali moram reći da smo više sretno, nego zasluženo pobijedili u ovoj utakmici. Zimu ćemo dočekati sigurno mirnije nego Dinamo, treba nam još par pojačanja da bismo na proljeće bili još bolji. Puno se još ima igrati."

Tomislav Bušić, Hajduk: "Čestitam Dinamu na fer i korektnoj borbi, bili su bolji od nas u prvom poluvremenu. U drugom dijelu smo se dogovorili stisnuti i uspjeli smo postići gol koji nam puno znači. Još nisam došao sebi, presretan sam."

Hrvoje Vejić, Hajduk: "Dinamo je bio bolji u prvom poluvremenu, kontrolirali su igru, ali uspjeli smo se obraniti. Bili smo dosta konfuzni u prvih 45 minuta, no u drugom dijelu smo 'pohvatali konce' i to se osjetilo. Razlika od 8 bodova je velika, ali moramo se pojačati da na proljeće nastavimo što smo započeli."

Luka Vučko, Hajduk: "Teška utakmica, Dinamo se nametnuo u prvom dijelu nametnuo. Imali smo malo i sreće u tom dijelu, ali uz veliku borbenost i podršku s tribina uspjeli smo postići gol i ostvariti vrlo važnu pobjedu. U prvom dijelu se nismo snašli jer smo promijenili formaciju, zato smo djelovali malo izgubljeni. No, već u drugom dijelu smo već izgledali kao momčad, uz ponavljam, veliku borbenost. +8? Ja bih prije rekao da imamo +2 u odnosu na Rijeku, njih se ne smije zaboravljati. Imamo jako težak raspored na početku proljeća, sad se trebamo malo proveseliti, a onda se dobro, dobro spremiti za prave stvari u proljeće."

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Ilija Lončarević, trener Dinama: "Čestitam Hajduku na pobjedi. Mogu reći da smo mi više zaslužili pobijediti danas, ali u nogometu nema nezaslužene pobjede. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično, ali nismo realizirali prigode. U drugom poluvremenu smo malo pali, nestalo je svježine, a presjekli su nas i prekidi. Hajduk je znao kazniti naše pogreške. Nikad nismo bili u ovakvoj situaciji, 8 bodova nije nedostižno, ali je i jako puno. Čeka nas puno posla."

Edin Mujčin, Dinamo: "Doživjeli smo dva teška šoka u samo tri dana. Hajduk nikad nije bio nemoćniji kao u prvih 45 minuta, ali nismo znali realizirati premoć. Hajduk je bio sretniji i spretniji. Što je tu je, nadali smo se da možemo izvući barem bod, moramo se okrenuti nastavku sezone i pokušati popraviti što se može."

Ivan Bošnjak, Dinamo: "Napravili smo sve što smo mogli, dali smo sve od sebe, no kad neće u gol, onda neće. Nemamo sreće, nikako. 8 bodova je velika razlika, ali misim da nije nedostižna, jer smo danas pokazali da smo bolja momčad od Hajduka."

Danijel Pranjić, Dinamo: "Igrali smo dobro, a Hajduk je kaznio našu jedinu pogrešku. Imamo lakši raspored od Hajduka do kraja Lige 12, moramo se dobro spremiti i još se sve može stići."

Jasmin Agić, Dinamo: "Došli smo pobijediti, odigrali smo dobro, imali dosta šansi, ali nismo imali sreće. Hajduk je pobijedio, ali ako želi biti prvak, morat će igrati puno bolje. Osam bodova je puno i to mi je najteže, jer smo danas pokazali da smo bolja momčad od Hajduka."

Eduardo da Silva, Dinamo: "Zaslužili smo zabiti barem jedan gol u prvom dijelu, ali nismo uspjeli. U drugom dijelu smo dobili čudan gol. Kad je derbi, ne razmišljaš o umoru, ne mislim da smo bili umorni nakon Heerenveena. Osam bodova je puno, ali ako se dobro spremimo, možemo to stići."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!