Automoto

Suspendirani bolidi Williamsa i Toyote

HINA, Reuters • ponedjeljak, 14.06.2004.

Bolidi momčadi Williams-BMW-a i Toyote diskvalificirani su s Velike nagrade Kanade svjetskog prvenstva vozača formule 1 zbog tehničkih nepravilnosti...

Pregledom bolida po završetku utrke ustanovljeno je da su momčadi Williamsa i Toyote koristile kočioni sustav koji nije u skladu s pravilima Međunarodnog automobilističkog saveza (FIA), te su stoga diskvalificirani. Kanali kojima se dovodi zrak za rashlađivanje kočnica bili su veći od dozvoljenih prema pravilima FIA-e.

To znači da je Ralf Schumacher (Williams) ostao bez svoje druge pozicije osvojene u utrci, Juan Pablo Montoya (Williams) bez petog mjesta, a Cristiano da Matta (Toyota) bez osme pozicije. Nakon ove odluke Ferrari je upisao novu dvostruku pobjedu, jer se odmah iza pobjednika Michaela Schumachera po novom redoslijedu uvrstio Rubens Barrichello. Treće mjesto pripada Jensonu Buttonu (BAR Honda), Giancarlo Fisichella (Sauber) skočio je sa šeste na četvrtu poziciju, a za po dva mjesta naviše pomaknuo se i dvojac McLaren-Mercedesa, Kimi Raikkonen na peto, a David Coulthard na šesto.

Vezane vijesti

Debitant u svjetskom prvenstvu fomule 1, Nijemac Timo Glock (Jordan) skočio je sa desete na sedmu poziciju i osvojio prva dva boda u karijeri, dok je njegov momčadski kolega Nick Heidfeld zaradio jedan bod. Tehnički direktor Williamsa Sam Michael izjavio je kako se njegova momčad neće žaliti na ovu odluku. "Prednje kočnice na našim bolidima nisu bile u skladu s pravilima iako to nije utjecalo na rezultate koje su naši vozači ostvarili. Došlo je do greške, ali ona je bila potpuno nenamjerna", izjavio je Michael.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!