Nogomet

Rijeka - TŠK: Dva pogotka - tri boda

Igor Dragozetić • nedjelja, 10.03.2002.

Rijeka je pobjedom nad TŠK-om došla do očekivana tri boda. Unatoč rezultatu, pobjeda je teško izborena s obziron da su se gosti od samoga početka opredijelili za bunker igru.

Bijeli dolaze do prve prigode tek u 28. minuti. Shkenbi izvodi korner, Mijatović, glavom, s druge stative vraća loptu u sredinu, Burčul, također glavom, upućuje loptu prema mreži no gostujući vratar odlično brani, izbijajući loptu u korner. Iz izborenoga kornera, dolazi nova prijetnja, najviše u sredini skače Elvis Brajković no umalo je neprecizan. U 41. minuti scenarij je isti. Shkembi izvodi korner, na prvoj stativi najprisebniji je Goran Brajković koji glavom proslijeđuje loptu u mrežu. Posljednju priliku Riječani stvaraju pred kraj prvoga dijela. Čaval prolazi po lijevom boku, šalje povratnu loptu Mati Brajkoviću koji pokušava udarcem iz prve, no lopta odlazi ravno u naručje Radoša.

Drugo poluvrijeme već u prvoj minuti donosi odličnu šansu Rijeci. Lijepo su na desnoj strani kombinirali Vincetić i Burčul, riječka dvojka izlazi pred gostujućeg vratara i dodaje loptu prema Čavalu koji nekontroliranim udarcem umjesto u mrežu, loptu šalje iznad gola. Deset minuta kasnije utakmica je riješena. Čaval dijagonalnom loptom pronalazi, pokretljivog Vincetića, koji ulazi u šesnaesterac i pada u srazu s Marijom Medarićem. Feljan je bez puno razmišljanja dosudio najstrožu kaznu. Mario Meštrović bio je sigurni izvođač za 2:0. Igra se nakon toga smirila, a gosti su do svoje prve i jedine prigode došli deset minuta prije kraja, kada je Bobinec lobirao istrčalog Tafru ali je lopta otišla pokraj gola.

Ovom pobjedom Rijeka je dodatno učvrstila petu poziciju, s obzirom da je prvi pratilac, Slaven Belupo, na sedam koraka zaostatka. Davno otpisani TŠK nije imao velike šanse na Kantridi, bilo je samo pitanje vremena kada će njihov bunker pasti. U slijedećem kolu "bijeli" putuju u Zadar, a posljednjeplasirani dočekuje lidera prvenstva, Zagreb.


Ivan Katalinić (trener Rijeke): Najvažnije je da smo u ovoj utakmici osvojili bodove, što nije nimalo lako u susretima ovakvoga tipa kada se pobjeda upisuje unaprijed. Nismo igrali dobro, kao i u Slavonskom Brodu odigrali smo ispod svoga ugleda. Ovo nije bila lijepa utakmica, ali razloge treba potražiti i u činjenici da nam je ovo treći susret u tjedan dana i da je umor počeo uzimati svoj danak.

Predrag Kučinić (pomoćni trener TŠK-a): Rijeka je opravadla ulogu favorita. Mi smo se nosili s njima do prvoga pogotka, a onda smo pali. Po mom mišljenju jedanaesterac je sumnjiv, no pobjeda Rijeke je svakako zaslužena.

Goran Brajković (igrač Rijeke): Utakmica nije bila lijepa za gledatelje, ali pobjedi ne treba gledati u zube. Najvažnije je da smo danas osvojili tri boda.

Damir Klarić (igrač TŠK-a): Pokušali smo pružiti što bolji otpor, no Rijeka je kvalitetnija momčad i utoliko je rezultat realan. Mi smo izgubili ambicije o Prvoj ligi te stvaramo momčad za drugoligaško natjecanje.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!