Ostali sportovi

NHL: Robitallie i Brett Hull prestigli Bobbya

Tomislav Pacak • subota, 19.01.2002.

Slika 1 od 1.

Od pet sinoćnjih utakmica u NHL, ponovno je najzanimljivije, ili bolje rečeno, veličanstveno, bilo u Detroitu, gdje su dvojica Red Wingsa dostigli nove rekorde, što u momčadi prepunoj zvijezda i nije rijetka pojava, a momčad je pobjedila Washington Capitalse sa 3:1 za šestu pobjedu u osam posljednjih susreta i učvšćivanje prve pozicije na ljestvici.

Luc Robitallie doveo je Wingse u vodstvo svojim 611 golom u karijeri, čime je prestigao Bobbya Hulla na prvom mjesu ljestvice najučinkovitijih lijevih krila svih vremena, i time došao na deseto mjesto liste najboljih strijelaca uopće. Nakon što je Peter Bondra izjednačio, Robitallieov suigrač, Brett Hull, postigao je "game-winning" gol za Detroit, njemu 99 takav, pobjednički pogodak u karijeri, čime je i on prestigao Bobbya Hulla, svog oca, i došao na prvo mjesto ljestvice strijelaca pobjedničkih pogodaka. Rus Sergei Fedorov dodao je još jedan pogodak u velikoj noći za Detroit Red Wingse.

Vezane vijesti

Florida je nakon četiri poraza zaredom, iznenađujuće slavila u Dallasu sa 3:2. U utakmici koja je bila više boks meč nego hokej, Kozlov, Nilson i Hagman bili su strijelci za Pantherse, dok su za Starse, koji su igrali bez najboljeg igrača Mikea Modana, golove postigli Kirk Muller i Sergei Zubov, ali ih je u osvajanju bodova spriječio sjajni Trevor Kidd sa 35 obrana. Još bolji od Kidda bio je Tommy Salo, vratar Edmontona, koji je sa 36 obrana izludio Moćne Patke iz Anaheima i doveo svoju momčad do vrijedne, 3:1, pobjede.

Odlično je odigrao Ryan Smyth koji je postigao gol s igračem manje čemu je kasnije pridodao i asist, pridružio se i Rem Murray s dvije asistencije, dok je jedini pogodak za Anaheim, koji je slavio samo jednom u zadnjih deset nastupa, postigao Patric Kjellberg. U dvoboju najmlađih ekipa lige Minnesota je sa 3:1 slavila u Columbusu, dok je Tampa kod kuće osvojila bod protiv jakog Chicaga.

Rezultati, petak 18. siječnja: Detroit - Washington 3:1; Dallas - Florida 2:3; Edmonton - Anaheim 3:1; Tampa Bay - Chicago 2:2 (pr.); Columbus - Minnesota 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!