Ostali sportovi

NHL: Četiri gola Pascala Rheaumea

Tomislav Pacak • nedjelja, 20.01.2002.

Slika 1 od 1.

Samo četiri NHL momčadi sinoć nisu bile aktivne, odigrano je čak 13 utakmica, a zvijezda večeri bio je Atlantin Pascal Rheaume koji je postigao četiri gola za Trasherse u utakmici koja je vidjela i osam poena rookiea Atlante Ilye Kovalchuka i Danya Heatleya. Od ostalih utakmica treba spomenuti nastavak fantastičnog niza Flyersa, novu katastrofu Washingtona, te uspješan završetak uspješne gostujuće turneje za New York Islanderse.

Vratimo se utakmici Panthersa i Trashersa, koju je Atlanta odigrala fantastično i dobila ju sa 6:1, većim dijelom utakmice gosti su izgledali kao Stanley Cup momčad, a ne najlošija momčad lige. Osim Rheaumea, koji je zabio četiri gola (klupski rekord), sjajni su bili mladi briljanti Atlante, Ilya Kovalchuk, koji je jednom golu pridodao čak četiri asista, dok je njegov "linemate" Dany Heatley zabio gol i dva puta asistirao. Jedini strijelac za Floridu, u utakmici koja je imala 128 minuta isključenja, bio je prinova Pierre Deganais.

Vancouver je nastavio sa solidnim igrama u Washingtonu, gdje su pomeli Capitalse sa 5:1. Canucksi su iskoristili svoja tri power-playa za tri gola, od toga dva Andrewa Casselsa, i jedan braniča Eda Jovanovskog. Samo 23 sekunde nakon tog, vodećeg pogotka Jovanovskog, Artem Chubarov zabio je za 2:0, kasnije se pridružio i Brendan Morrison, dok je jedini strijelac za Capse bio Chris Simon. Washington je izgubio tri utakmice zaredom, a zabili su samo četiri gola u zadnjih pet utakmica, takva sterilnost nije se slučajno poklopila s neigranjem superstara Jaromira Jagra.

NY Islandersi su u Los Angelesu prekinuli niz od 12 utakmica u kojima Kingsi nisu primili gol s igračem manje, i pobjedom od 3:2 uspješno završili gostujuću turneju. Nakon što su se uspješno obranili u 46 (ne)prilika s igračem manje, Kraljevi su kapitulirali pred udarcem Adriana Aucoina, čime su Islandersi poveli sa 2:0. Golovima su se pridružili i Kip Miller i Mariusz Czerkawski, dok su za Kingse, koji su izgubili tek drugi put u zadnjih devet nastupa, strijelci bili Adam Mair i Ziggy Palffy.

U derbiju dvije najbolje momčadi istočne konferencije, Philadelphia je potvrdila fantastičnu formu 3:0 pobjedom u Torontu. Roman Cechmanek obranio je 31 udarac Maple Leafsa, za svoj 12 shutout karijere. a drugi ove sezone, i tako je najzaslužniji za osmu pobjedu Flyersa zaredom, što im je najduži pobjednički niz u zadnjih šest godina. Strijelci za Philadelphiju bili su Donald Brashear, Justin Williams i Todd Fedoruk, koji je pridodao i asist za Williamsovog pogodak. Toronto je tako zaostao četiri boda iza Flyersa, a nisu slavili u zadnjih pet utakmica, što im je najduži takav niz u sezoni.

Rezultati, subota 19. siječnja: Washington - Vancouver 1:5; Florida - Atlanta 1:6; San Jose - Colorado 1:3; St. Louis - Boston 2:1 (pr.); LA Kings - NY Islanders 2:3; Toronto - Philadelphia 0:3; Ottawa - Minnesota 4:1; New Jersey - Carolina 3:3 (pr.); Tampa Bay - Montreal 1:5; Nashville - Columbus 1:1 (pr.); Calgary - Anaheim 2:1; Edmonton - Pittsburgh 0:1; Phoenix - Buffalo 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!