Ostali sportovi

NHL: Hurricanesi "otpuhali" Pittsburgh

Boris Bilas • ponedjeljak, 17.12.2001.

Pittsburg Penguinsi doživjeli su nedjelju jedan od najvećih poraza sezone. Carolina Hurricanesi doslovno su razbila jednu od najvećih momčadi u povijesti NHL lige. Konačnih 7:0 dovoljno govori o raspoloženju Penguinsa na jučerašnjoj utakmici. Pensi su uputili samo 11 udaraca na gol što je novi rekord ovog kluba za domaće utakmice. Nije ni čudo da je golman Canesa Tom Barrasso zabilježio svoj drugi shutout sezone i vjerojatno jedan od najlakših u karijeri. Za Carolinu su briljirali Brindamour, gol i četiri asistencije, i Francis, dva gola. 16. pobjeda sezone pomogla je Canesima da pobjegnu Washingtonu na sedam bodova u borbi za prvo mjesto Jugoistočne divizije.

Dva gola Mikea Comriea pomogla su Edmonton Oilersima da dođu do važne pobjede nad Philadelpihiom. Comrie je postigao dva gola u prvoj trećini s kojima su Oilersi došli do vodstva od 2:0 što je bilo presudno za konačnu pobjedu. Mike Recchi je smanjio u drugoj na 2:1, a utakmicu je odlučio gol Reasonera početkom treće trećine. Na konačnih 3:2 samanjio je Fedotenko. Oilersi su se ovom pobjedom zadržali na drugom mjestu Zapada, a u svojoj sjeverozapadnoj diviziji imaju tri boda prednosti ispred Colorada.

Colorado je golom Joe Sakica u posljednjoj minuti produžetka pobijedio Minnesotu. Prije toga Wild je poveo golovima Dowda i Hendricksona 2:0, ali su se aktualni prvaci vratili u igru golovima Reinprechta i Hejduka. Za veliki preokret na kraju se pobrinuo kapetan momčadi i MVP lanjske sezone. 19. pobjeda sezone Avalnchea koja ih održava u vrhu Zapadne Knferencije.

Vezane vijesti

U produžetku su slavili i LA Kingsi koji zu zahvaljujući dva gola Millera pobijedili slabi Anaheim. Milleru su to bila prva dva gola sezone, a drugog je zabio u prvoj minuti produžetka kada su "kraljevi" imali igrača manje na ledu. Konačni rezultat bio je 3:2 za Kingse koji polako hvataju priključak s ostalim momčadima Pacifičke divizije.

Rezultati, nedjelja 16. prosinca: Pittsburgh-Carolina 0:7, Anaheim-LA 2:3 (pr.), Minnesota-Colorado 2:3 (pr.), Edmonton-Philadelphia 3:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!