Ostali sportovi

NHL: LA Kingsi bolji od Dallasa

Tomislav Pacak • utorak, 12.02.2002.

Slika 1 od 1.

Kako se za par dana National Hockey League "zamrzava" zbog nastupa najboljih hokejaša na ZOI u Salt Lake Cityu, svaka momčad želi uspješno završiti ovaj dio sezone, i sa par pobjeda otići na "praznike". Jučer je to samo Detroitu uspjelo kao gostu, Red Wingsi su slavili u Montrealu, dok su svi ostali domaćini, između ostalih Colorado i Los Angeles, bili uspješni, i pred svojom publikom osvojili po dva boda.

Detroit je izgledao dobro većim dijelom utakmice protiv Canadiensa, na krilima dva gola Sergeja Fedorova sigurno su "plovili" prema osvajanju novih bodova, no samo da bi u trećoj trećini gotovo uprskali učinjeno - Montreal se golovima Olega Petrova i Yannicka Perreaulta vraća u egal, i samo je Dominik Hašek spasio Detroit u tom razdoblju igre od još lošijeg rezultata. U zadnjoj minuti utakmice, Red Wing Brendan Shanahan prvo propušta idealnu priliku za 3:2 Detroita, da bi 14 sekundi prije kraja namjestio nišanske sprave i donio četvrtu pobjedu Detroitu u zadnjih pet susreta.

Vezane vijesti

Prvoplasirana momčad divizije Sjeveroistok došla je u goste prvoj momčadi Sjeverozapada, no neizvjesnost je kratko trajala kada je Colorado protiv Bostona poveo sa 3:0 još u prvoj trećini. Strijelci za Avse u tom razdoblju bili su Rob Blake, Stephane Yelle i Joe Sakic, kojem je to peti gol u zadnjih šest sureta, nakon što u 18 utakmica u nizu nije bio strijelac. Boston se vratio donekle u igru, golovi Samsonova i Axelssona smanjili su rezultat na 3:2, ali Radim Vrbata i Dan Hinote vraćaju Coloradu prednost od tri gola, i prekid niza od četiri poraza u Pepsi Centeru.

Los Angeles je prvi puta u sezoni, u trećem dvoboju, slavio protiv Dallasa, zahvaljujući ponajprije odlično raspoloženom vrataru Felixu Potvinu. Naime, iako su Starsi natpucali Kingse 33:15, Potvin je obranio 32 udarca Dallasa, tek je njegov shutout uspio spriječiti Pierre Turgeon 36 sekundi prije kraja. Ipak, taj gol nije bitno utjecao na raspodjelu bodova, tek je uljepšao stvari na semaforu za Starse, jer su Kraljevi već osigurali 2:0 prednost pogocima Deadmarsha i Palffya, i tako povećali prednost nad Dallasom na tri boda, dok za Sharksima u Pacifičkoj diviziji zaostaju četiri.

Rezultati i poredak, ponedjeljak 11. veljače: Montreal - Detroit 2:3; Colorado - Boston 5:2; Los Angeles - Dallas 2:1; Toronto - Atlanta 5:4; Washington - Tampa Bay 3:1.

Divizija Sjeveroistok: Boston 73 boda, Toronto 71, Ottawa 67, Montreal 59, Buffalo 53
Divizija Jugoistok: Carolina 64, Washington 56, Tampa Bay 48, Florida 42, Atlanta 39
Divizija Atlantik: Philadelphia 74, N.Y. Islanders 65, New Jersey 61. N.Y. Rangers 61, Pittsburgh 54
Divizija Central: Detroit 88, Chicago 73, St. Louis 69, Nashville 54, Columbus 39
Divizija Sjeverozapad: Colorado 71, Edmonton 64, Vancouver 62, Calgary 56, Minnesota 50
Divizija Pacifik: San Jose 88, Los Angeles 64, Dallas 61, Phoenix 59, Anaheim 49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!