Ostali sportovi

NHL: Deveti poraz Rangersa u nizu

Tomislav Pacak • petak, 18.01.2002.

Slika 1 od 1.

U deset dvorana sinoć se igrala National Hockey League, a posebno raspoloženi bili su strijelci, jer na tih deset utakmica palo je 65 golova, a uz pomoć malo složenije matematike, to daje prosjek od 6.5 pogodaka po utakmici. Između ostalog, treba izdvojiti novi poraz Rangersa, ovoga puta protiv New Jerseya, opet sjajne Philadelphiju i St. Louis, a i pobjedu aktualnih prvaka u produžetku protiv Phoenixa.

No ipak, možda najbolji meč vidjeli su gledatelji u Bostonu, gdje su Bruinsi ugostili Ottawu, u derbiju Norteast divizije. Iako je i sama utakmica bila zanimljiva, prepuna golova, "highlight" noći bila je tuča, koja inače nije baš rijetka u NHL dvobojima, ali zaslužuje spominjanje, kada se potuku dva - golmana. Ovoga puta glavne uloge imali su Byron Dafoe i Patrick Lalime, uspješniji je bio (čitaj: manje zakrvavljen) vratar Bostona Dafoe, a obojica su bili isključeni.

Vezane vijesti

Inače, Boston je golovima Boyntona i Murraya poveo sa 2:0, ali je Mike Fisher s igračem manje smanjio deficit Senatorsa na jedan zgoditak. Gol koji je promjenio momentum momčadi bio je onaj Briana Rolstona za 3:1 samo sedam sekundi prije kraja druge trećine, a kada je Jozef Stumpel pogodio za 4:1, Bruinsi su mogli upisati nova dva boda za vodstvo u diviziji ispred Maple Leafsa, dok se razlika u odnosu na Ottawu povećala na šest bodova.

Rangersi su u East Rutherford došli s osam poraza u nizu, a New Jersey nije namjervao biti gostoljubiv domaćin, i pokloniti gostima bodove, niti jedan. Najbolju utakmicu sezone odigrao je Sergei Brylin , zabio je dva pogotka po prvi puta nakon veljače prošle godine, čemu je dodao i asist. Pridružili su se Bobby Holik s tri asista, pa Petr Sykora, Bruce Gardiner i Patrik Elias golovima, te Jay Pandolfo golom s igračem manje, prvim "shorthanded" golom sezone za New Jersey.

Interesantno, New York već tri sezona ima barem po jedan takav niz od devet poraza u nizu, pa ne čudi kako se nisu uspjeli plasirati u playoff proteklih godina. Niti druga momčad iz New Yorka nije bila bolje sreće, Islandersi su izgubili u San Joseu sa 3:2. Poveli su Sharksi sa 3:0 na krilima Mikea Riccija, Mikea Rahtjea i Marca Sturma, no samo da bi dopustili povratak u igru Islesima, strijelci za 3:2 bili su Michael Peca i Dick Tarnstrom (prvi NHL gol). Ipak, potpuni preokret spriječio je vratar Evgeni Nabokov obranivši čak 14 udaraca Islandersa u zadnjoj trećini.

Aktualni prvaci dugo su lomili otpor Phoenixa, tek je dvije sekunde (!) prije kraja produežtka Ville Nieminen uspio zabiti pobjednički pogodak za Colorado. Prije toga su Alex Tanguay i rookie Kelly Fairchild preokrenuli 0:1 u 2:1 za Lavinu, ali Kojoti su izborili produžetak pogotkom Daymonda Langkowa tri minute prije kraja regularnog dijela. Iako Detroit i St. Louis također igraju sjajno, momčad s najboljom formom u ligi svakako su Philadelphia Flyersi, novu, sedmu pobjedu zaredom ostvarili su protiv Atlante.

Trashersi su u prvi glavni grad SAD-a došli s četiri utakmice bez poraza (franchise-high), i takvi, puni samopouzdanja, poveli sa 2:0. Uskoro se Flyersi bude, te kvalitetu počinju pretvarati u pogotke - Justin Williams postigao je pogodak za 3:3, a 32 sekunde kasnije asistirao je Johnu LeClairu za vodeći, i pokazalo se kasnije, pobjednički pogodak. Osim Williamsa, učinak od jednog gola i asistencije imali su LeClair i Mark Recchi, dok su po dva asista skupili Keith Primeau i Jeremy Roenick.

Rezultati, četvrtak 17. siječnja: Boston - Ottawa 5:2; New Jersey - N.Y. Rangers 6:4; Philadelphia - Atlanta 6:3; Colorado - Phoenix 3:2 (pr.); San Jose - N.Y. Islanders 3:2; Los Angeles - Buffalo 4:2; Calgary - Pitsburgh 4:6; St. Louis - Vancouver 5:4; Nashville - Toronto 3:2 (pr.); Carolina - Montreal 1:1 (pr.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!