Ostali sportovi

NHL: Flyersi preletili Starse

Tomislav Pacak • petak, 21.12.2001.

Slika 1 od 1.

Interesantno je sinoć bilo na ledenim površinama NHL-a, pogotovo u Ottawi, gdje su Senatorsi i gostujući Kingsi kombinirano imali 252 minute isključenja. Boston je prebrodio malu krizu uvjerljivom pobjedom protiv Monteala, Devilsi su opet prokockali vodstvo u zadnjim minutama, dok su Flyersi na krilima vratara Bouchera i Keitha Primeua bili uspješniji od Dallasa.

Počnimo u Ottawi, gdje su gosti iz LA-a odnijeli 4:2 pobjedu, nakon nekoliko tuča, ali i dobrog hokeja. Čak 195 minuta isključenja podijelili su suci u drugoj trećini, kada je izbila opća tučnjava nakon što su par udaraca izmijenili Felix Potvin (LA) i Andre Roy (Ottawa). Što se samog hokeja tiče, gol Fishera za Sense poništio je Modry za 1:1, onda je Heinze doveo goste u vodstvo, ali izjednačio je Persson, da bi Lubomir Visnovsky zabio svoj drugi gol u sezoni, za pobjedu Kraljeva.

Adam Deadmarsh je još dodao pogodak u praznu mrežu, za produžetak LA-ovog niza nepobjedivosti na sedam utakmica. Boston tri utakmice nije znao za pobjedu, no onda su im u goste došli Canadiensi. Bruinsi su im kao božićni poklon "spakirali" pet komada, dok je Byron Dafoe očuvao svoju mrežu nedirnutom (23 obrane) za svoj 25 shutout u karijeri. Strijelac u svojoj prvoj NHL utakmici bio je Andy Hilbert, ostale golove za Boston zabili su Rob Zamuner (dva), Brian Rolston i Bill Guerin.

Edmonton je najbolja gostujuća ekipa u NHL, osjetili su to i Devilsi, iako su imali utakmicu u svojim rukama. Dva puta su vodili jednim golom razlike, no oba puta prokockali su prednost, odlučujući gol za 3:3 zabio je Mike Comrie 96 sekundi prije kraja. Inače, strijelci za Edmonton bili su, osim Comriea, Josh Green i Moreau, dok su za New Jersey zabili Randy McKay (dva puta) i Bobby Holik. Prevaga je vjerojatno bio vratar Oilersa Tommy Salo, koji je sa 30 obrana nadigrao svog kolegu Martina Brodeura koji je sakupio 12 obrana.

Philadelphia je sa 2:1 svladala Dallas, prvenstveno zahvaljujući dvojici igrača - Brian Boucher zaustavio je 29 udaraca Starsa, dok je Keith Primeau prvo asistirao Martyu Murrayu, da bi kasnije osobno donio pobjedu Flyersima. Kanađaninu je to tek šesti pogodak sezone,a Philadelphia je prvi puta ove sezone slavila dva puta zaredom kod kuće. Strijelac za Dallas, koji je prekinuo niz od osam utakmica u gostima bez poraza, bio je Martin Rucinsky.

Rezultati, četvrtak, 21. prosinca: Philadelphia - Dallas 2:1; Boston - Montreal 5:0; Ottawa - Los Angeles 2:4; New Jersey - Edmonton 3:3; Nashville - Vancouver 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!