Ostali sportovi

NHL: Islesima gradski derbi

Tomislav Pacak • subota, 22.12.2001.

Slika 1 od 1.

Petak je bio bogat odličnim utakmicama u National Hockey League. Detroit je "otupio zube" Sharksima, Tampa je slavila šesti puta zaredom kod kuće, a derbi New Yorka pripao je Islandersima. Kapetan "Otočana" Michael Peca najzaslužniji je za pobjedu gostiju, postigavši odlučujući pogodak za 2:1 još u prvoj trećini, s igračem više, a nakon što je Radek Dvorak promašio stopostotnu priliku za Rangerse.

Do kraja je sav posao obavio vratar Chris Osgood sakupivši 28 obrana, pa su se Islandersi ovom pobjedom priključili upravo Rangersima na čelu Atlantic divizije sa 43 boda. Inače, prvi strijelac za Islese bio je Mats Lindgren, a gol za Rangerse je u prvoj utakmici nakon kraće pauze zabio Eric Lindros. Detroit je ugostio San Jose, u utakmici dvije momčad u različitim putanjama forme.

Detroit je ovaj mjesec igrao prilično loše, dok San Jose nije izgubio deset utakmica u nizu. Pa ipak, to se nije moglo osjetiti u utakmici, jer su Red Wingsi dominirali, i sa 3:0 zasluženo pobijedili. Svoj 58 shutout u karijeri uknjižio je Dominik "Dominator" Hasek (19 obrana), čime se izjednačio s Patrickom Royem i Edom Belfourem na čelu liste aktivnih golmana s najviše shoutouta.

Za golove su se u drugoj trećini pobrinuli Kris Draper i Steve Yzerman (u razmaku od samo 74 sekunde), a Brett Hull je postavio konačan rezultat u trećem periodu igre. Tampa Bay je izjednačila rekord kluba sa šest domaćih pobjeda zaredom, na Floridi je pao St. Louis. Mora se priznati da je Blues bio bolja momčad (40 udaraca na prema 16 Tampe), no sportska sreća je bila na strani Lightninga.

Vincent Lecavalier zabio je pobjednički pogodak u produžetku, svoj drugi na utakmici, i to na asistenciju igrača zanimljivog prezimena, Martina St. Louisa. Fredrik Modin priključio se s dva pogotka Lecavalieru, a Nikolai Khabibulin obranio je 37 udaraca Bluesa. Colorado je u zadnjih 14 utakmica samo jednom izgubio, pa je remi Calgarya u Denveru prilično dobar rezultat za Kanađane.

Golom Clarkea Wilma Flamesi su poveli u Pepsi Centru, no braniči Pascal Trepanier i Rob Blake (150-ti gol u NHL) preokrenuli su rezultat u korist aktualnih prvaka. Za sretan Božić Calgarya pobrinuo se Rob Niedermayer golom za 2:2, i to 2:22 prije kraja. I vratari su bili na visini zadatka, Roman Turek zabilježio je 32 obrane, a Patrick Roy 25.

I na kraju, Carolina je pobijedila Atlantu sa 5:4, a to najviše može zahvaliti rookieu Ericu Coleu, koji je svoj prvi NHL hat-trick upotpunio pobijedničkim zgoditkom u produžetku. Mlađahnome Coleu pridružio se i veteran Rod Brind'Amour s golom i dva asista, a interesantno, Atlanta još nikad nije pobijedila Carolinu otkad se natječu u NHL.

Rezultati, petak, 21. prosinca: Colorado - Calgary 2:2; NY Rangers - NY Islanders 1:2; Carolina - Atlanta 5:4 (pr.); Detroit - San Jose 3:0; Tampa Bay - St. Louis 4:3 (pr.); Buffalo - Toronto 3:3 (pr.); Pittsburgh - Washington 4:3; Chicago - Edmonton 5:1; Anaheim - Phoenix 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!